Uutiset

Turenkiin talviurheilukeskus

On taas ilmennyt keskustelua jäähallimaksuista ja niiden tukemisesta kuntien kautta. Esitän erään harkinnanarvoisen ehdotuksen: Janakkalaan kannattaisi rakentaa talviurheilukeskus.

Eri talvilajien harrastajia riittää ja tarpeeksi suuressa hallissa olisi tilaa luistelun, jääkiekon, curlingin yms. harrastajille.

Kalpalinna on sinällään jo oivallinen kehittämiskelpoinen laskettelukeskus, vain mäkihyppytorni katsomoineen puuttuu. Hiihtolajeille löytyy hyvät maastot.

Kylästä löytyy potentiaalinen majoitusliikkeen harjoittaja, joka varmasti olisi myös kiinnostunut ideasta, mikäli se johtaisi esimerkiksi omien talviurheilutapahtumien järjestämiseen ja voisihan niitä talvilomapaketteja ja elämyspalvelutoimintaa silloin tehokkaammin kehittää, kun on niitä tukevat kehykset.

Meillä on myös erittäin hyvät liikenneyhteydet. Talviurheilukeskuksen käyttäjät toisivat tullessaan varmasti myös rahaa, jolla toiminnan ylläpitäminen muodostuisi varsin kannattavaksi, puhumattakaan sen työllistävistä vaikutuksista kunnalle. Verotulojen lisääntyessä myös kunnan omien palveluiden tarjontaa voidaan parantaa.

Ja nuorilla olisi myös se oma harrastuspaikka. Mielestäni asiaa kannattaa harkita vakavasti myös niin sanottuna pitkän tähtäimen projektina, koska siinä olisi myös kasvunvaraa tulevaisuuden kehitystä ajatellen.

Juha Tuuliainen

Janakkala

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic