Uutiset

Turhaa nättinokkaisuutta

Kolme perussuomalaista kansanedustajaa joutui sanaharkkaan puolustusministeri Stefan Wallinin (r) kanssa.

Pentti Oinosen, Ismo Soukolan ja Jussi Niinistön mukaan ministeri uhkaili heitä. Nyt Oinonen on tehnyt oikeuskansleri Jaakko Jonkalle kantelun ja pyytää tätä selvittämään, onko Wallin menetellyt lainvastaisesti virkatoimessaan.

Kantelu koskee sekä Wallinin esteellisyyttä varuskuntien lopettamispäätöksessä sekä hänen käytöstään kolmikkoa kohtaan.

Oinosen mielestä Wallin suosi ruotsinkielistä Dragsvikin varuskuntaa, koska se välttyi lopettamiselta.

On hyvä, että ministerien esteellisyys tällaisissa tapauksissa selvitetään. Wallinin kiivastumisen ymmärtää sitä taustaa vasten, että päätökset menivät virkamiesten ehdotusten mukaisesti. Hän ei ollut asiassa aktiivinen.

Kun sitten vielä miesten välisten puheiden selvittäjäksi pyydetään oikeuskansleria, ei ihme, että ministerin kuppi meni nurin.

Juuri nyt hallituksella on edessään suuren mittaluokan ratkaisuja, jotka vaikuttavat maamme ja miksei koko maanosammekin kohtaloihin.

Ministerin paineet ovat kovat ja työt valvottavat yötä myöten.

Samaan aikaan energiaa hukataan siihen, kuka mitäkin on kahden kesken sanonut ja onko se korrektia vai ei.

Julkiset henkilöä ja ihmisryhmää loukkaavat puheet ovat asia erikseen.

Politiikasta, yhteisten asioiden hoidosta, ei anna kaksista kuvaa se, että jatkuvasti tartutaan lillukanvarsiin ja aiheisiin, jotka etenkin iltapäivälehtijulkisuudessa vievät huomiota pois tärkeistä asioista.

Huvittavaa koko episodissa on se, että juuri perussuomalainen kantelee ministerin sanailusta. Pentti Oinonen itse käytti varsin reipasta kieltä ilmaistessaan vastenmielisyytensä sukupuolineutraalia avioliittolakia kohtaan.

Hänen mielestään homojen ja lesbojen avioliiton hyväksyminen johtaa siihen, että seuraavaksi ollaan laillistamassa liittoja eläinten kanssa. Tällaisten puheiden esittäjän ei luulisi pienistä hermostuvan.

Tuskin kyse onkaan siitä, että Oinonen koki väittämänsä ministerin uhkailun loukkaavana. Motiivina voi yhtä hyvin olla poliittisten irtopisteiden kerääminen. Asialla saa hyvin julkisuutta ja ruotsinkielisen ministerin esteettömyyden perääminen tuo omien joukossa hehkutusta.

Wallin ei suinkaan ole tunteeton viilipytty. Lehtitietojen mukaan hän on ennenkin käyttänyt kovaa kieltä kovalla volyymilla. Pinna palaa helposti, kertoi kansanedustaja Eero Reijonen (kesk.) Iltalehdelle.

Kuumakallen ärsyttäminen on etenkin jääkiekossa käytetty tapa saada vastustaja toimimaan oman edun vastaisesti. Oinosella tuskin oli tällainen taktiikka mielessä.

Enemmänkin kyse on siitä, että Wallin antoi turhan helposti aseita vastustajalle ja paljasti heikon kohtansa.

Mainos