fbpx
Uutiset

Turisas Isoon-Britanniaan Lordin lämmittelijäksi

Raskasta metallimusiikkia soittava hämeenlinnalainen Turisas-yhtye lähtee lokakuussa Euroviisu-voittaja Lordin lämmittelijäbändiksi Isoon-Britanniaan.

Yhtyeen nokkamies ja laulaja Mathias Nygård kertoo, että tunnelmat ovat korkealla.

– On mukava lähteä. Harvemmin on tullut Euroviisu-voittajilta tuollaisia tarjouksia. Vakaasti silti on jalat maassa – ei tässä tarvi lähteä leijumaan.

Bändien tiet olivat yhdistyneet saman ohjelmatoimiston, EGO:n, kautta.

– Henkilökohtaisesti emme ole olleet Lordin kanssa
tekemisissä, Nygård sanoo.

Turkiksissa heiluva ja miekkoja kalisutteleva Turisas lupaa tuoda omat lisukkeensa Lordin monsteri- ja pyrospektaakkelin rinnalle.

Kiertueella on viisi keikkaa 26.-31. lokakuuta: Nottinghamissa, Birminghamissa, Manchesterissa, Glasgow´ssa ja Lontoossa.

– Keikkapaikat ovat isohkoja, 2000-2700 hengen klubeja, ja kaikki pikkuhiljaa loppuunmyytyjä, joten eiköhän noista melko hyvät pippalot synny, Nygård uskoo.

Turisas on perustettu vuonna 1997. Tällä hetkellä siihen kuuluu Nygårdin lisäksi kuusi jäsentä Hämeenlinnasta, Riihimäeltä ja Helsingistä: Jussi Wickström (kitara), Tuomas “Tude” Lehtonen (rummut), Hannes Horma (basso), Antti Ventola (koskettimet), Olli Vänskä (viulu) ja Janne Mäkinen (haitari).

Parasite Citykin omalle kiertueelle

Marraskuussa Isoa-Britanniaa lähtee Hämeenlinnasta valloittamaan rock-yhtye Parasite City.

Se on buukattu kymmenen kaupunkia kattavalle kiertueelle.
Kiertue pohjustaa Paracite Cityn tammikuussa Englannissa julkaistavaa singleä. (HäSa)

Menot