Uutiset

Turkka ja Leppäsalmi hiihtorastien nopeimmat Tuuloksessa

Pannujärven luoteispuolen hyväpohjaiset kangasmaastot mahdollistivat monipuolisen uraverkon laatimisen Hauhon Sisun kansallisiin hiihtosuunnistuksiin. Yli kuusisataa kilpailijaa keränneen kisan yleisissä A-sarjoissa oli mukana useita maajoukkuetason suunnistajaa. Yhtenä houkuttimena oli myös se, että viikon päästä ratkotaan lajin ensimmäiset SM-mitalit Jämin kankailla.

Miesten A-sarjassa tavallaan yllätti Kouvolan Suunnistajien pari vuotta lajista taukoa pitänyt Tuukka Turkka. Tiukassa kilvassa hän oli yksitoista sekuntia nopeampi keskimatkan 11,1 km:llä kuin imatralaisen SK Vuoksen Simo Turunen. Kolmanneksi ehätti Kyrös-Rastin nuori Tero Linnainmaa kuitenkin jo yli minuutin päässä voittajasta.

– Yllätyshän homman sujuvuus oli näinkin pitkän tauon jälkeen. Vain ihan pieniä risteysten ohiajoja tuli muutama. Rauhallisestihan tuollaisessa syherikössä piti mennä. Rata oli tosi vaikea, Turkka kiitteli ratamestari Ari Hiiren työtä.

– Tulipas turhaan hätäilyä liikaa. Suunnistus oli vähän outoa Ranskan jälkeen, karttaa ei malttanut lukea tarpeeksi ja jopa leimauksessakin tuli sähellettyä, koska emittiä ei reissussa ollut. Ei sieltä juuri kovempaa tulla, uskoi omaan suoritukseensa Simo Turunen maalissa.

Lounais-Hämeen Rastin kokenut Mika Tervala oli viides ja lammilainen Suur-Hollolan Suunnistajien Mikko Reitti kahdeksas.

Naisten kisassa suuret aikaerot

Naisten A-sarjassa ensimmäisenä lähtenyt Haapamäen Urheilijoiden Milka Leppäsalmi lähti sarjansa ykkösenä ja teki maalissa alittamattomaksi jääneen loppuajan. Lähes kahden ja puolen minuutin ero 9,1 km:llä supistui vasta seurasisko Sonja Mörskyn loppupään suunnistuksella jääden kuitenkin yli minuutiksi. SK Vuoksen Marjut Turunen oli kolmas kahden ja puolen minuutin päässä ja Valkeakosken Hakan Tiia Tallila oli neljäs jo lähes neljän minuutin päässä kärjestä.

– Alkupään lähtö taisi olla hyväkin, sillä urat voivat jonkin verran jauhautua. Hiljaa piti monin paikoin edetä, sillä rata oli haastava. Siinä oli ihan mukava rytmitys, Leppäsalmi arvioi rataa.

Maakunnan omista menijöistä voiton suunnistivat Erkki Lätti LHR H85, Aaro Aho VaHa H14, turenkilainen Antti Virtanen H45 TarpSu, hämeenlinnalainen Pertti Laurila EsSu, Väinö Ristimäki KalvKe H10 sekä HlS:n Heta D12 ja Reeta Virtanen D10. (HäSa)

Asiasanat

Mainos