fbpx
Uutiset

Turuntien silta suljetaan tänään

 

Valmistelut Turuntien sillan purkamiseksi Hämeenlinnan keskustassa ovat jo niin pitkällä, että silta suljetaan liikenteeltä tiistaina. Muutos tapahtuu todennäköisesti iltapäivän tai alkuillan aikana.
 
Kuten muutama viikko sitten Paasikiventiellä tehtiin, niin myös Turuntien liikenne ohjataan kulkemaan moottoritien päälle jo valmistuneen betonikannen kautta. Samalla väistämisvelvollisuudet muuttuvat Turuntien ja Eureninkadun risteyksessä.
 
Autojen ja kevyen liikenteen siirryttyä pois sillan päältä, alkaa sillan valmisteleminen purkamista varten. 
 
Sillan vanha päällyste poistetaan ja sillalle johtavia penkereitä kaivetaan pois, jotta itse sillan purkaminen sujuisi sille varatussa 34 tunnissa.
 
Raatihuoneenkadulle pysäköintikielto
Moottoritien katetyömaa aiheuttaa myös muita muutoksia liikenteeseen tällä viikolla.
 
Raatihuoneenkadulla alkavat saneeraustyöt Saaristenkadun ja Kaivokadun välillä tänään maanantaina. Elokuuhun asti jatkuvan työn aikana pysäköiminen työmaa-alueella on kielletty. Kadun pinnoitus uusitaan ja samalla tielle rakennetaan uusia sadevesikaivoja.
 
Kaivokadun Paasikiventien puoleisessa päässä muuttuvat liikennejärjestelyt tämän viikon perjantaina, kun kaivuutyöt kadun varressa olevan vanhan pumppaamon luona alkavat.
 
Husseinin tykki pääsee taas töihin
Jos Turuntien sillan purkutyön valmistelu etenee suunnitellusti ja jos Liikennevirasto antaa maanantaina luvan, voi sillan purkaminen alkaa jo ensi viikonloppuna. 
 
Silta puretaan samalla tavalla kuin moottoritien ylittänyt Paasikiventien silta muutama viikko sitten. 
 
Liikenne moottoritiellä katkaistaan perjantai-iltana ja sillan betoninen kansi murskataan Husseinin tykiksi ristityllä työkoneella. Sunnuntaiaamuun mennessä sillasta on vain muisto jäljellä, jolloin liikenne moottoritiellä voidaan jälleen avata.
 
Työ suoritetaan viikonloppuna, koska silloin liikenne moottoritiellä on vähäisintä. Moottoritien ollessa purkutyön takia poikki ohjataan kaikki liikenne Hämeenlinnan katuverkon kautta. (HäSa)

Menot