fbpx
Uutiset

Turvantalo keräsi mukavan osakepääoman

– Aivan loistava tulos! Ei voi olla muuta kuin yllättynyt ja kiitollinen, hehkuttaa Timo Virtanen.

Lammin Turvantalon työryhmään kuuluva Virtanen on saanut juuri tietää, että talon osakepääoma nousi yli 60 000 euron. Odotukset oli asetettu kymmenisentuhatta matalammalle tasolle.

Turvantalo oy:n omistajuus jakautuu 12 yhdistyksen, 11 yrityksen ja noin 80 yksityisen ihmisen kesken.

– Ihmiset soittelivat Helsingistä, Lahdesta ja Hämeenlinnasta, että voiko tulla mukaan. Tämä projekti on otettu hienosti haltuun, jatkaa Virtanen.

Turvantalo oy ostaa kiinteistön maapohjineen kaupungilta 2 000 eurolla. Kauppakirjat Hämeenlinnan kaupungin kanssa allekirjoitetaan yhtiön rekisteröinnin jälkeen, todennäköisesti joulukuun aikana. Tavoitteena on, että yhtiö ottaa rakennuksen hallintaansa heti vuodenvaihteen jälkeen.

– Osakepääoma antaa meille hyvän pohjan lähteä kohentamaan taloa.


Remonttia ja energiatutkimusta

Pientä remonttia Turvantalossa on talkootyönä jo tehtykin. Ennen nuorison käytössä olleissa Vanajaveden opiston tiloissa on uusittu lattiat ja maalattu seinät. Opiston kutoma- ja kuvataidepuoli ovat jo taloon muuttaneet, keramiikkauunien vieminen sisään on lähipäivien kysymys.

Keittiöremontissa panostetaan monipuoliseen toimivuuteen. Suurtalousuuni on paikallaan, loppuvuoden työlistalla on muun muassa kylmätilojen parantaminen ja pesulinjan asentaminen. Niin sanottuun seurojen tilaan on tulossa uutta audiovisuaalista laitteistoa.

Talon suurin yksittäinen kuluerä on lämmitys. Jotta se pystytään hoitamaan mahdollisimman taloudellisesti, teettää osakeyhtiö loppukeväästä energiatutkimuksen.


Käyttäjät sisään vuoden alussa

Kaupunginhallitus hyväksyi Turvantalon kauppakirjan noin kuukausi sitten. Neuvottelut veivät aikaa lähes vuoden. Timo Virtanen myöntää, että pohdittavaa on riittänyt, ja vastuu on painanut pienen työryhmän hartioita. Uskonpuutteelle ei kuitenkaan ole annettu tilaa.

– Innostus on kantanut eteenpäin.

Talon fyysisten puitteiden lisäksi työryhmän mietittävänä ovat yhtiön vastuualueet ja vastuuhenkilöt. Virtanen itse ottaa todennäköisesti hoidettavakseen talouden sekä hallinnon ja ryhtyy yhtiöhallituksen puheenjohtajaksi.

Markkinoinnin ja nettisivujen kehittäminen on jo aloitettu. Virtanen uskoo, että yhdistykset, seurat ja järjestöt pääsevät tutustumaan Turvantalon tiloihin tammikuussa.

– Vasta silloin selviää, miltä kalenteri näyttää. Toivottavasti saadaan laaja porukka. Tällä hetkellä ainakin tuntuu, että kiinnostusta on, sanoo Virtanen. (HäSa)

Menot