Uutiset

Tusina tuli täyteen

Vihdoin se on ohi.

Hämeenlinnan Pallokerhon kausi 2011-2012 jää historiaan seuran huonoimpana nykyisen liigataipaleen aikana. Kerho päätti kautensa Helsingin IFK:n vieraana, ja samalla sen tappioputki kasvoi täyteen tusinaan. HIFK oli päätöskierroksen ottelussa parempi maalein 5-3 (1-0, 2-0, 2-3).

HPK:n kapteeni Marko Tuulola jaksoi heti viimeisen ottelun jälkeen summata joukkueen kauden nippuun.

-Ensimmäisenä tulee mieleen valtava pettymys. Joukkueen puolesta pitää pyytää anteeksi yleisöltä sitä, ettemme pystyneet tarjoamaan hämeenlinnalaisille sitä mitä olisi pitänyt, kun pelit loppuivat näin lyhyeen. Eiköhän moni käsi nouse pystyyn, kun syyllisiä etsitään sekä joukkueessa että organisaatiossa muuten. Niistä puheista tulee varmaan joskus jotain uloskin, Tuulola mietti.

Kerhon kausi lähti pikkuhiljaa luisumaan alamäkeen. Lopulta kärsijäksi joutui kauden päävalmentajana aloittanut Harri Rindell.

-Maalin hinta omiin oli koko kauden liian halpa. Me veimme pelejä, mutta hups, hups, hups, yhtäkkiä peli oli mennyt. Saimme ongelman hetkittäin pois, mutta se tuli aina takaisin. Ehkä emme olleet henkisesti riittävän vahvoja kestämään kaikkea. SM-liigassa on pienet marginaalit, joita emme osanneet hallita, Tuulola mietti.

Henkisesti raskas

Kausi oli henkisesti äärettömän raskas myös yli 800 liigaottelun veteraanille.

-Marraskuussa tuntui ettei kausi lopu ikinä. Saimme kuitenkin peliin valoa Harrin kanssa hetkeksi, mutta sitten meni huonosti ja hän joutui kärsimään. Sitten saimme valoa Timpan kanssa ja sitten kaikki taas hävisi yhdessä yössä, kapteeni ihmetteli.

Kerho oli loppukaudesta neljän ottelun voittoputkessa, mutta luisui lopulta kauden jyrkimpään alamäkeen.

-Meillä oli juuri siinä vaiheessa kuusi peliä putkeen lähimpiä kilpailijoitamme vastaan. En tiedä kipsasiko tilanne meitä. Niiden pelien jälkeen playoffeihin pääseminen oli vain teoreettista. Siihen oli pakko silti uskoa. Pelaaminen oli kuitenkin tuskaista, koska hävisimme pelejä, vaikka veimme niitä, Tuulola sanoi.

Herätys kaikille

HPK:n päävalmentajana torstaina uransa lopettanut Timo Lehkonen sanoi myös, että kausi on ollut raskas.

-Tärkeintä oli kuitenkin, ettemme joutuneet karsimaan. Toivottavasti tämä kausi oli organisaatiolle herätys. Uskon, että Kerhossa tehdään ensi vuonna isoja asioita ja mekin taistelemme taas pudotuspeleistä, Lehkonen mietti.

HPK teki viimeisessä ottelussaan kaikki maalit kolmannessa erässä. Arsi Piispanen ja Jukka Laamanen nostivat Kerhon 3-2-tilanteeseen, mutta sitten HIFK karkasi uudelleen kolmen maalin päähän. Marko Tuulola sinetöi Kerhon kauden viimeisen maalin kaksi sekuntia ennen loppua.

-HIFK:lla jatkuu kausi playoffeissa ja meillä se päättyi tähän. Tarkoitus oli, ettei mitään ylilyöntejä tule. Kolmannessa erässä saimme vielä ihan hyvän kirin aikaan, Lehkonen päätti.

HIFK:n tehomies oli Tyler Redenbach (2+1), mutta suurimmat suosionosoitukset keräsi maaliin seitsemän minuuttia ennen loppua vaihdettu konkari Jan Lundell. Lähes kahdeksantuhantinen kotiyleisö elämöi jokaisesta Lundellin kiekkoon kosketuksesta miehen todennäköisesti viimeisessä runkosarjaottelussa.

HIFK kohtaa SM-liigan puolivälierissä viime kauden tapaan paikallisvastustajansa Jokerit. Joukkueen valmentaja Petri Matikainen ei vielä uhrannut ajatuksia pudotuspeleihin.

-Kova joukkue on tulossa vastaan, mutta mietitään sitä myöhemmin. Tämä on Jannen (Lundell) päivä, Matikainen hymyili. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020