Tutkijat kiittävät pensasmustikkaa
Suomessa jalostetut pensasmustikkalajikkeet on tutkimuksessa todettu odotettuakin terveellisemmiksi. Isoista marjoista löytyy enemmän fenoliyhdisteitä kuin mustaherukasta.
Pensasmustikat sopisivat hienosti leipomoitten ja elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi, koska ravintosisältö kestää varastoinnin ja valmistuksen.
Pensasmustikan ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia on selvitetty laaja-alaisella tutkimuksella, jonka tuloksia käsitellään torstaina seminaarissa Jokioisissa.
Kolmivuotista tutkimushanketta rahoitti maa- ja metsätalousministeriö. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen MTT:n yksiköitten lisäksi työhön osallistui VTT:n Biotekniikka sekä elintarvike- ja pakkausalan yrityksiä. (STT)