fbpx
Uutiset

Tutkimus: Kasvokkaisten tapaamisten merkitys vähenee amerikkalaisteinien elämässä

Yhdysvaltalaisteinit suosivat selvästi aiempaa harvemmin kasvokkaisia tapaamisia puhelimella viestittelyn sijaan, kertoo tuore tutkimus.

Noin 35 prosenttia tutkimukseen tänä vuonna osallistuneista nuorista suosi älypuhelinta ja 32 prosenttia kasvokkaista tapaamista. Kun vastaava tutkimus tehtiin vuonna 2012, kasvokkainen tapaaminen oli selvästi viestimistä suositumpaa. Tuolloin kasvokkasia tapaamisia suosi 49 prosenttia ja viestien lähettelyä 33 prosenttia vastaajista.

Tämänvuotisen tutkimuksen vastaajista 25 prosenttia sanoo olevansa sosiaalisen median ansiosta vähemmän yksinäinen ja 16 prosenttia vähemmän masentunut. Kolme prosenttia puolestaan kertoo olevansa yksinäisempi ja kolme prosenttia masentuneempi sosiaalisen median vuoksi.

Suosituimmat sosiaalisen median sovellukset ovat Snapchat ja Instagram, joita kumpaakin käytti yli 60 prosenttia vastaajista. Vielä vuonna 2012 Facebook oli useimpien vastaajien suosikki sosiaalisen median sovelluksista, mutta tuoreessa tutkimuksessa sitä suosi enää 15 prosenttia vastaajista.

Mediaan ja teknologiaan keskittyvän voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen teettämään tutkimukseen vastasi 1 141 nuorta, joiden ikä oli 13-17 vuotta.

Virhemarginaali oli runsaat kolme prosenttiyksikköä.

https://www.commonsensemedia.org/about-us/news/press-releases/common-sense-research-reveals-everything-you-need-to-know-about-teens

Asiasanat

Menot