Uutiset

Tuttu trio jatkaa HPK:ssa

HPK julkisti torstaina odotetusti, että Kai Raution potkujen jälkeen liigajoukkueen päävalmentajaksi noussut Pasi Arvonen jatkaa tehtävässään myös ensi kaudella. Arvosen kanssa tälläkin kaudella valmennustiimissä työskentelevät Vesa Viitakoski ja Kari Lehtonen jatkavat niin ikään omissa tehtävissään myös kauden 2014–2015.

– Olen tietysti ylpeä siitä, että pääsemme jatkamaan työtä, eikä se jäänyt vain pieneksi pätkäksi. Saamme rakentaa sivussa myös ensi kauden joukkuetta yhdessä Laukkasen Jannen kanssa. Siihen olen ehdottoman tyytyväinen, että vierellä olevat kaverit jatkavat. Yhteistyö on lähtenyt hyvin liikkeelle ja olen tyytyväinen molempien panokseen vaikean syksyn aikana. Kumpikin on ollut hyvänä tukena sekä minulle että pelaajille, Arvonen sanoi.

Hän korosti, että valmentaminen on tiimityötä.

– Oli tärkeää, että ajatukset ja yhteinen sävel löytyivät todella nopeasti, päävalmentaja kiitti.

Runko halutaan pitää

Arvonen toivoo, että nykyisestä joukkueesta mahdollisimman moni jatkaa myös ensi kaudella. Tällä hetkellä Kerholla on sopimukset kolmentoista pelaajan kanssa.

– Tietyt runkopelaajat ovat toista vuotta mukana ja tiedän heidän panoksensa. He ovat sisäistäneet pelitapamme, joten totta kai heidän kanssaan käydään neuvotteluita mahdollisimman nopeasti. Perusrunko yritetään saada kasaan mahdollisimman nopeasti, jotta voimme keskittyä rauhassa kevääseen. Tästä joukkueesta yritetään pitää mahdollisimman monta pelaajaa, ja Laukkanen tekee sitten töitä löytääkseen meille sopivia pelaajia, Arvonen sanoi.

Arvosen mukaan HPK:ssa tehdään päivittäin töitä, että peli kehittyisi parempaan suuntaan ja joukkue yltää itselleen asettamiin koviin tavoitteisiin.

– Haluan peliimme ilman muuta lisää kiekollista pelaamista. Pelaaminen on nytkähdellyt eteenpäin pienillä askelilla. Toistojen ja harjoittelun kautta se paranee. Pelaajistossa on tällä hetkellä aika kova itseluottamus. Se ruokkii lisää onnistumisia, Arvonen kertoi.

HPK:n toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan nykyisen valmennuskolmikon jatkaminen oli seuran ykkösvaihtoehto.

– Asiat ovat lähteneet menemään myrskyisän syksyn jälkeen oikeille raiteille. Valmennus on tehnyt erinomaista työtä, ilmapiiri on hyvä ja vaatimustaso korkealla. Myös pelaajat ovat vahvasti tämän ratkaisun taustalla, Korpela kertoi.

Kerälä jatkaa kauden loppuun

HPK:ssa edellisestä maajoukkuetauosta asti pelannut Antti Kerälä jatkaa joukkueessa. HPK ja KalPa jatkoivat vuokrasopimusta kauden loppuun asti.

– Haimme pitkään syksyllä joukkueeseen sentteriä. Lähdimme kauteen aika vajaalla sentterikalustolla. Antti on kerholainen ja istui joukkueeseen hyvin. Tiesimme, mitä saimme ja mielellään myös pidämme hänet kauden loppuun, Arvonen sanoi.

Korpelan mukaan HPK:lle on tärkeä, että joukkueessa on paljon seuran omia kasvatteja.

– Anttikin on meidän hyvän juniorimyllymme kasvatteja. Tilanne on hyvä, sillä rosterissa on paljon junnuorganisaatiomme aikaansaamia pelaajia. Se on tärkeä asia myös tulevaisuudessa, Korpela sanoi. (HäSa)

Asiasanat