Uutiset

Tuttu vastustaja välierissä

HPK:n naisten lentopallojoukkue aloittaa Mestaruusliigan välierät keskiviikkona kotikentällään Elenia-areenassa. Jo kahdeksattatoista kertaa mitaleista pelaava Hämeenlinnan joukkue kohtaa viime kevään pronssiottelun vastustajansa LP Kangasalan. Liigan toinen välieräpari on salolainen LP Viesti ja rovaniemeläinen Woman-Volley.

HPK ja LP Kangasala pelaavat myös välieräparin toisen ottelunsa Hämeenlinnassa. Tuo ottelu on vuorossa perjantaina.

Kangasalan kotiareenassa joukkueet pelaavat puolestaan lauantaina ja viikon kuluttua tiistaina. Paras seitsemästä -systeemillä pelattavia välieriä jatketaan tarvittaessa keskiviikkona 18.3. Hämeenlinnassa, perjantaina 20.3. Kangasalla ja sunnuntaina 22.3. Hämeenlinnassa.

LP Kangasala on Kerholle tuttu vastustaja. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja Suomen cupissakin joukkueet olivat vastakkain jo syksyllä kaksi kertaa. Ja jokaisessa ottelussa HPK oli parempi.

– Menneitä pelejä on kuitenkin nyt turha muistella. Jokaiseen pudotuspeliin lähdetään aina puhtaalta pöydältä, muistuttaa HPK:n kapteeni Katja Kylmäaho.

Kerho raivasi tiensä mitalipeleihin kukistamalla puolivälierissä LiigaPlokin suoraan kolmessa ottelussa. LP Kangasala sai puolestaan tahkota täyden sarjan (voitot 3–2) Kuusamon joukkuetta vastaan.

Kylmäahon mielestä viikon tauko peleistä on tehnyt hyvää joukkueelle.

– Uskon että olemme virkeämpiä kuin vastustajan pelaajat. Olemme päässeet myös hyvin harjoittelemaan ja siitä on ollut aina apua ennen kovia otteluita, Kylmäaho muistuttaa.

Kangasalla hyvä libero

Kylmäaho kuvailee LP Kangasalaa tasaiseksi joukkueeksi. HPK:ssakin pelannutta liberoa Tiiamari Sievästä Kerhon passari pitää vastustajan vahvana lenkkinä.

– Tiiamari on taitava pelaaja, mutta ei häntäkään mitenkään erikoisesti tarvitse varoa. Meidän pitää vain saada syöttöpelimme kulkemaan hyvin. Myös vastustajan keskipeliä pitää hieman tarkkailla, Kylmäaho suunnittelee.

HPK:n kokoonpano oli vielä maanantaina salaisuus. Kylmäaho uskoo kuitenkin, että joukkue saa Kangasala-otteluihin iskukykyisen joukkueen.

– Meillä on kyllä hyvin jo kuviot selvillä. Muutama pelaaja saattaa olla sairastuvalla, mutta muuten kaikki on kunnossa.

– Jatkamme siitä, mihin edellisissä peleissä jäimme. Eli koko ajan pitäisi hieman parantaa. Meillä on takanamme aika tasainen kausi, mutta nyt pitää hieman venyä lisää, Kylmäaho pohtii. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic