Uutiset

Tuttujen opettajien vaihtuminen surettaa normaalikoululaisten vanhempia

Normaalikoulun tiloihin perustettava uusi koulu ei kerää pelkästään ruusuja oppilaiden vanhemmilta. Vaikka siirtymä pyritään tekemään mahdollisimman sujuvasti, tulee vanhempien mielestä lasten tuttuun ja turvalliseen koulumaailmaan silti kerralla liikaa muutoksia.

-Ainoa positiivinen asia on se, että vanhat tilat säilyvät, Normaalikoulun kakkosluokkalaisen äiti Taina Kuru totesi.

Vanhemmat kohtasivat kaupungin virkamiehiä keskustelutilaisuudessa, jossa kävi selväksi, mikä huoltajien suurin murheenaihe uudessa koulussa on. Normaalikoulun henkilöstö ei jatka kaupungin palveluksessa, ja ajatus siitä, että parikymmentä lapsille ja toisilleen täysin vierasta opettajaa aloittavat uudessa koulussa ensi syksynä, on selkeästi vaikea sulattaa.

Opettajien virat tulevat avoimeen hakuun

Kaupungin edustajilta tivattiin useassa puheenvuorossa, miksi koulun pätevistä ja ennen kaikkea tutuista opettajista ei kilpailla nykyisen työnantajan kanssa. Tilaajajohtaja Markku Rimpelä sanoi, että suurin osa Normaalikoulun henkilöstöstä haluaa jatkaa Tampereen yliopiston palveluksessa.

-Palkkaus on valtiolla parempi, emmekä me pysty kilpailemaan asialla. Kaupungin henkilöstöä ei voi asettaa palkkauksen suhteen eriarvoiseen asemaan, Rimpelä totesi.

Yhtä mieltä kaupungin edustajat olivat myös siitä, että tulevat opettajanvirat täytyy laittaa avoimeen hakuun, ja nykyinen henkilökunta voi halutessaan hakea niitä. Vanhemmat olisivat halunneet, että kaupunki tarjoaa paikkoja ensisijaisesti lastensa nykyisille opettajille.

Ensimmäiseksi valitaan uusi rehtori

Opettajien lisäksi vanhempien mieltä askarruttaa tulevat luokkakoot, alakoulun yhteyteen mahdollisesti tuleva yläkoulu sekä se, miten oppilassijoittelu jatkossa tapahtuu.

Epätietoiset vanhemmat kutsuttiin tapaamaan kaupungin virkamiehiä heti sen jälkeen, kun Tampereen yliopiston päätös siirtää opettajakoulutus ja Normaalikoulu Tampereelle kesäkuussa saatiin.

-Tätä ennen on lukenut asioista vain lehdestä ja kuullut huhuja hiekkalaatikon reunalla. Hyvä, että tietoa annetaan, ykkösluokkalaisen äiti Anu Halmeniemi totesi.

Tarkempaa aikataulua asioiden etenemisestä toivoneet vanhemmat eivät kuitenkaan vielä saaneet haluamaansa. Uuden koulun perustaminen nytkähtää seuraavaksi eteenpäin tilojen vuokrasopimuksen sorvauksella. Vanhempien mielestä kriittisimpään vaiheeseen eli uuden opettajiston rekrytointi alkanee ensi vuoden alussa, kunhan rehtori on valittu. (HäSa)