Uutiset

Tuttuun tahtiin Kangasalla

HPK on ajanut itsensä selkä seinää vasten lentopallon naisten Mestaruusliigan välierissä.

LP Kangasala otti viikonlopun toisen 3–0-voittonsa Kerhosta ja se on enää voiton päässä finaalipaikasta. Neljäs ja ehkä jo ratkaiseva välieräottelu joukkueilla on edessään keskiviikkona Hämeenlinnan Hämeenkaaressa.

HPK:n tehtävä on vähintään hankala. Sen lyötävä Kangasala neljästi peräkkäin, jos se aikoo päättää kautensa loppuotteluissa.

Kerho pelasi sunnuntaina paremmin kuin päivää aikaisemmin kotisalissaan, mutta ei vieläkään riittävän hyvin. Hämeenlinnalaisten ote kirposi ratkaisun paikoissa – ja lauantain tapaan omiin virheisiin.

Kolmatta erää HPK johti alkuun selvästi, parhaimmillaan 11–3. Pikku hiljaa Kerhon hyökkäyspeli lähti lapasesta ja erän lopun vieraat suorastaan lahjoittivat kotijoukkueelle. HPK johti erää vielä 22–18. Sen jälkeen se teki viisi hyökkäysvirhettä. Pallo meni joko karkeasti yli rajojen tai jäi rättiin.

– Kolmannen erän loppu oli meidän pelimme kuva tässä sarjassa. Kangasalan ei tarvinnut kuin syöttää pallo meidän puolelle. Virheillämme se sai sitten pisteitä, harmitteli HPK:n päävalmentaja Teemu Sarna.

Peli päättyi nimenomaan Kerhon virheeseen. Roosa Laakkonen ja Riikka Tiilikainen hyppäsivät iskemään vastapalloa, mutta rättiinhän se jäi.

Myös toinen erä eteni tasaisesti pitkään. Tilanteesta 18–18 Kangasala rynnisti kuitenkin lopussa selvään erävoittoon HPK:n virheiden avittamana.

Sunnuntaina Kerho teki itse 21 pinnaa vastustajalle. Usein moka tuli pahaan paikkaan, parin hyvin puolustetun pallon jälkeen. Kangasalakin antoi nyt 15 pistettä HPK:lle virheillään, eikä se pelannut yhtä vakuuttavasti kuin lauantaina.

Hyökkäystehoja kaivataan

HPK:lta ovat eniten pettäneet pelaajat, joilta on totuttu eniten odottamaan. Martina Konecnan ja Marina Skenderinkin hyökkäystehot ovat käsittämättömästi sulaneet. Kangasala on saanut torjuttua ja puolustettua heidät erinomaisesti.

Konecna on tehnyt ottelusta toiseen myös virheitä liian paljon. Hän on toisaalta joutunut kovaan työmäärään, koska Kangasala pommittaa aloituksillaan nimenomaan slovakkia.

– Ketään ei voi syyllistää. Kaikki tekevät virheitä. Eikä niitä saada pois pelaamalla vaan harjoittelemalla. Jokainen taas tietää, ettei tässä paljon ehdi harjoitella, Sarna mietti.

Sarnan mukaan Kangasala on pelannut hyvin.

– Se on tosi hyvä joukkue ja voittanut nämä kolme ottelua ansaitusti. Viikonloppuna hävisimme kahdesti 3–0, eikä jossiteltavaa jäänyt.

HPK:n ykkönen oli keskipelaaja Laura Pihlajamäki. Myös Riikka Tiilikainen löi laidasta ajoittain vahvasti, mutta loppu oli hänelle vaikea. Libero Tiiamari Sievänen kuului myös onnistujiin.

Williams taas kova

LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen kaipasi laitureiltaan parempia tehoja. Tyytyväinen hän oli joukkueensa keskipeliin, passari Kaisa Alankoon ja etenkin liberona jälleen loistaneeseen Roosa Koskeloon.

– Keskipelaajat tekivät meille 27 pistettä. Se on kova määrä kolmen erän ottelussa, Tahvanainen kiitti.

Sherri Williams jatkoi vakuuttavaa peliään sunnuntaina. Hän teki jälleen komeimman pinnamäärän. Hyvä oli myös Elina Smolander.

Passari Kaisa Alanko pelaa vasta toista liigakauttaan. Hän on kuitenkin nyt liigan paras suomalaispassari. Alanko rakentaa peliä monipuolisesti ja hänen passitemponsa on nopea.

– Hallitsimme aluksi ottelua. Kolmannessa erässä meille tuli notkahdus. Joukkue kuitenkin luotti itseensä. HPK sössi sitten itse ja auttoi meidät erävoittoon, 20-vuotias Vaasan Vasaman kasvatti tiivisti ottelun.

LP Kangasala ylsi jo vuosi sitten pronssille. Nyt joukkue on vahvempi ja matkalla finaaliin.

– Meillä oli viime kaudellakin potentiaalia. Pelimme on tullut kuitenkin varmemmaksi. Pelaamme hyvin joukkueena, Alanko jutteli.

Hän uskoi, ettei HPK ole vielä luovuttanut välieräsarjassa.

– Se tulee varmasti kovaa keskiviikkona, mutta niin tulemme mekin. (HäSa)

Asiasanat