Uutiset

Tutuin opein tulevaisuuteen

FC Hämeenlinna on hyvässä vauhdissa suunnittelemassa tulevaa. Ensimmäistä kauttaan seuran päävalmentajana työskentelevä Jussi Lempinen jatkaa joukkueen peräsimessä ainakin kahden seuraavan kauden ajan.

Lempinen on FC Hämeenlinnalle jo tuttu mies, sillä hän oli ennen ensimmäistä päävalmentajavuottaan monen vuoden ajan Teuvo Palkin aisaparina. Päävalmentajan mielestä toiseen kauteen on kuitenkin helpompi lähteä kuin ensimmäiseen.

-Tiesimme kaikki, että ensinnäkin tämän vuoden sarja on erittäin raaka ja lisäksi itselläni oli ensimmäinen päävalmentajavuosi tämän tason sarjassa. Lähtökohta oli aika mielenkiintoisen haastava. Jossain vaiheessa kauden aikana kasasin itselleni jonkin verran paineita. Nyt minulla on vuosi kokemusta takana ja kahta seuraava vuotta on ilman muuta helpompi ja selkeämpi lähteä rakentamaan, Lempinen miettii tämän kesän koukeroita.

Mitään yllättävää avauskausi joukkueen peräsimessä ei kuitenkaan ole tarjonnut.

-Pyörin kuitenkin Teuvon kaverina kolme vuotta aika tiiviisti, jonka aikana opin tuntemaan sarjan ja seuran toimintatavat, Lempinen muistuttaa.

Lempinen jatkaa edelleen myös opettajana ainakin ensi kauden ajan.

Helpot neuvottelut

FC Hämeenlinnan toimitusjohtaja Arto Viljasen mukaan seuran ja Lempisen väliset neuvottelut sujuivat nopeasti ja kitkattomasti.

-Vakauttamisen jälkeinen aika on irtiotto, joka tarkoittaa käytännössä taustojen ja kilpailutoiminnan parantamista. Se taas edellyttää pitkäjänteistä toimintaa ja lähdimme sitä rakentamaan päävalmentajan kautta. Jussi on antanut tämän kauden aikana näytöt osaamisestaan, eikä meillä ollut muita nimiä edes mielessä.

-Keskustelut olivat hyviä, reiluja ja nopeita. Meillä oli yhteinen tahto sopimukseen ja olemme puhuneet myös ajasta näiden kahden vuoden jälkeen. Visionamme on pelata vuonna 2015 liigassa ja se tarkoittaa sitä, että vuonna 2014 sinne on noustava. Jos kaikki menee hyvin, on Jussi nousua rakentamassa, Viljanen visioi.

Hämeenlinnalaisseuran päävalmentaja on harvoin ollut selvillä näin aikaisessa vaiheessa. Sopimusneuvotteluja helpotti sekin, että FC Hämeenlinnan sarjapaikka ensi kauden Ykkösessä on käytännössä selvä.

-Sopimus on myös signaali pelaajien suuntaan. Meidän on helpompi aloittaa neuvottelut pelaajien kanssa. Kuten aina, neuvottelemme ensin omien tämän kauden pelaajien kanssa.

Nopeutta ja taitoa

Lempisen toivoo, että tämän kauden joukkueen vahvasti rungosta mahdollisimman moni jatkaisi valkopaitojen riveissä myös ensi vuonna. Hänellä on myös selvä ajatus siitä, millaisia uusia pelaajia joukkueeseen olisi hyvä saada.

-Meillä on haasteena jatkossa kehittää joukkueen liikemäärää ja -nopeutta. Sen tyyppisiä uusia pelaajia joukkueeseen kartoitamme. Tietysti mitä taitavampi joukkue on, sitä parempi se meille kaikille on, Lempinen kertoo.

Uskottavaa

FC Hämeenlinnalla on tarkoitus jatkossa hyödyntää entistä paremmin Hämeenlinnan Jalkapalloseuran mainiota juniorityötä.

-Hämeenlinnalaista jalkapalloa kuvaa tällä hetkellä parhaiten sanalla uskottava. Junioripuolella vuosien ajan tehty työ alkaa uskottavasti tuottaa pelaajia. Ensi talvena osa pojista saakin kutsun haistelemaan miesten hikeä, päävalmentaja lupaa.

Lempisen ja koko seuran toiveena on sekin, että koko tämän vuoden valmennus- ja taustaryhmä jatkaa päävalmentajan tukena.

-Hyökyvaaran Janne on tuonut juuri sen elementin kuin halusinkin eli vanhan pelaajan ajatukset. Hänellä on lähellä pelaajia oleva keskusteleva tyyli, joka sopii oikein hyvin. Ollikaisen Jarkko on tehnyt erinomaista töitä maalivahtien kanssa monen vuoden ajan. Tänä vuonna se on konkretisoitunut Villen (Kalervo) ja Ekin (Antti Ekholm) kohdalla. Molemmat ovat sarjan top-luokkaa.

-Mäkelän Tomi on tehnyt fysiopuolella ansiokasta työtä, kuten koko muu taustatiimi. Huolto toimii hyvin ja se on sanomattakin selvää, että joukkueenjohtaja Heikki Hartikka on sarjan paras, Lempinen kehuu. (HäSa)

Vanninen ja Graciano kiinnostivat
FC Hämeenlinnan kapteeni Jukka Vanninen ja hänen toppariparinsa Ozeias Graciano ovat herättäneet ulkomaita myöden muiden seurojen kiinnostuksen. Seuran toimitusjohtajan Arto Viljasen mukaan kumpikin kuitenkin jatkaa valkopaidoissa kauden loppuun asti.

– Päätimme pitää joukot kasassa. Pyrimme voittamaan kaikki loput ottelumme ja saavuttaa mahdollisimman hyvän loppusijoituksen, Viljanen sanoo.

FC Hämeenlinnan pelaajat tekivät viime sunnuntaina AC Oulu-ottelun jälkeen tarkennuksen loppukauden tavoitteeseensa.

– Menemme loppukauden mitalin kiilto silmissä, päävalmentaja Jussi Lempinen sanoo.

Sen verran hämeenlinnalaisten joukkue muuttuu siirtoikkunan lopulla, että JJK:sta lainalla oleva Antto Hilska palaa Jyväskylään lauantain PK-35-ottelun jälkeen, eikä FC Hämeenlinna etsi hänen tilalleen uutta hyökkääjää. Lisäksi hyvän kauden FC:n laidalla pelannut Aapo Lappalainen on loppukauden sivussa polven kierukkavamman vuoksia.

– Ville Kalervo sen sijaan palaa kokoonpanoon lauantaina, mutta ei ehkä vielä maaliin asti. Hänen kohdallaan selvisimme säikähdyksellä, Lempinen sanoo.

Päävalmentajan mielestä loppukauden hyvillä esityksillä on iso merkitys myös tulevan kauden kannalta.

– Hyvä loppukausi on ehdottoman tärkeä. Saattaisi helposti käydä niin, että menisimme vain pelaamaan loput pelit pois. Olen erittäin tyytyväinen pelaajien viimeisen kuuden ottelun tavoitteenasetteluun. Jokainen meistä tekee lokakuun loppuun asti töitä kuten tähänkin asti ja jos homma toimii koko syksyn samalla tavalla, antaa se ilman muuta hyvän fiiliksen ensi vuodelle. Jatkokeskustelut pelaajien kanssa ovat varmasti helpompia.

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic