Uutiset

Tutut miehet pitivät?parasta vauhtia?Sotkalinnan lenkillä

Hämeenlinnan Tarmon Kari Virtanen ja Joken tallin Kari Suominen olivat tuttuina niminä sunnuntaina juostun perinteisen Sotkalinnan lenkin kärjessä. Virtanen tuli maaliin koko joukon ensimmäisenä ottamalla samalla nimiinsä 40-vuotiaiden sarjan 6,3 kilometrin voiton. Suominen puolestaan juoksi nopeimmin pidemmän 12 kilometrin matkan maaliin.

-Juoksu tuntui aika vaikealta niin kuin se on viime aikoina muutenkin ollut. En tiedä mikä elimistössä on, pöpö tai joku, kun juoksu ei ole kesäkuun jälkeen kulkenut, Virtanen sanoi.

Kokenut tarmolainen rakentaa vielä kuntoa loppukauden kisoja varten.

-Tämä oli hyvä harjoituslenkki. Olen menossa lokakuun 16. päivä Amsterdamin maratonille ja yritän rakentaa vielä jonkinlaisen kunnon ennen sitä, alle 2.40:n aikaan Hollannissa tähtäävä Virtanen sanoo.

-Tällä hetkellä se näyttää kyllä epätodennäköiseltä, että pystyisin niin kovaan aikaan. Keväällä juoksin Pariisin maratonilla 2.47 ja minimitavoite on päästä sen alle, hän jatkoi.

Virtasen voittoaika oli 22.50, jolla hän toiseksi tulleen Turengin Sarastuksen Pertti Koskelan 12 sekunnin päähän. Suominen käytti 12 kilometriin aikaa kolme sekuntia vaille 45 minuuttia. Yleisen sarjan toinen oli asikkalalainen Ilkka Ala-Heikkilä ja kolmas urajärviläinen Raine Niemi.

50-vuotiaiden sarjan voittaja oli Hauhon Sisun Viljo Kirjavainen, 60-vuotiaiden ykkönen oli Päijät-Hämeen Veteraaniurheilijoiden Martti Luostarinen, 40-vuotiaiden naisten sarjan voiton vei Vesilahden Kaija Papunen ja 10 vuotta vanhempien paras oli Hämeenlinnan Tarmon Tuula Yrjölä. (HäSa9