Uutiset

Tutut miehet tehotilastossa

Ei ole mikään yllätys, että HPK:n maali- ja syöttötilastoissa komeili keskiviikon jääkiekon SM-liigaottelun jälkeen Ville Viitaluoman johtaman kolmikon nimet. Sen verran usein Kerhon ykkösketju on voittoja joukkueelleen ratkonut. Ässiä vastaan peli venyi voittomaalikilpailuun asti, jossa Viitaluoma niittasi itse ratkaisevan maalin Juha Järvenpään ohi.

Ketju vastasi myös kahdesta varsinaisen peliajan maalista isäntien 3–2 (1–0, 1–0, 0–2) -voittoon päättyneessä ottelussa. Viitaluoma ja Eric Fehr olivat syöttäjänä Juho Mielosen tekemässä avausmaalissa ja toinen laituri Jere Sallinen sai syöttöpisteen Fehrin kiepauttamaan toiseen maaliin.

Johto meni kolmannessa erässä

Kolmea pistettä Kerho ei kuitenkaan saanut otettua. Joukkue menetti johtonsa päätöserässä, kuten on käynyt jo useamman kerran aiemminkin tällä kaudella. Se kismitti kapteeni Viitaluomaakin.

– Vähän jäi hampaankoloon. Emme kuitenkaan olleet purjeessa kolmannessakaan erässä, mutta pari pientä nukahdusta maksaa aina. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että otimme toisen pisteen. Mielestäni hallitsimme jonkin verran peliä, Viitaluoma mietti.

Voittomaalikilpailun voittaminen oli Viitaluoman mielestä tärkeää varsinkin, kun Ässät tuli päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin vain 25 sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Veli-Matti Savinainen ohjasi Shaun Heshkan laukauksen ohi Mikko Tolvasen.

Viitaluoma kantaa joukkueensa kultakypärää tehoilla 8+24=32. Fehr on iskenyt 19 ottelussa 23 (12+11) pistettä ja Sallinen on sisäisen pistepörssin kolmas (8+13=21). Ketjun vahvat otteet on huomattu muuallakin, ja se on pelistä toiseen tiukassa vartioinnissa.

– Toisaalta se on itsestä kiinni. Jos tyytyy siihen, että sinut pystytään pitämään, ei kentällä voi tehdä mitään. Paikoille pääsy vaatii vain enemmän töitä. Toisaalta muille aukeaa enemmän paikkoja, jos vastustaja alkaa liikaa seurata yhden ketjun touhuja, Viitaluoma muistutti.

Peli toimi välittömästi

Sallinen ja Viitaluoma ehtivät pelata jo ennen Fehrin tuloa samassa kolmikossa, mutta tuloksen teko alkoi todenteolla, kun kanadalainen muutti Hämeenlinnaan.

– Peli toimi samantien, mutta se ei ollut ensimmäinen kerta urallani, kun niin käy. Pidän siitä, että toinen laituri on right ja toinen on left. Toinen tekee ehkä enemmän hommia ja toinen pystyy syöttämään. Vitjamme on monipuolinen, jokainen puolustaa ja hyökkää. Yleensä olemme aika lähekkäin toisiamme ja pystymme pelaamaan peliämme, keskushyökkääjä analysoi.

Tauot riittävät jo

Jääkiekon SM-liigan viime viikot ovat olleet rikkonaisia maaottelutauon ja joulun pyhien takia. Viitaluomalle tauot jo riittäisivät.

– Mukava, kun pelit taas alkavat kunnolla. Kotonakin on rytmi ihan sekaisin, kun iskä saa nukkua aamulla pitkään. Tauot ovat hyviä, mutta on silti kiva päästä normaaliin pelirytmiin.

Monesti sanotaan, että kevät jääkiekkoilijan parasta aikaa. Hyvää kevättä odottaa tänä vuonna Viitaluomakin.

– Odotan keväältä tosi paljon. Meillä on hyvä joukkue, hyvä henki ja jätkät tulevat mainiosti toimeen kentän ulkopuolellakin. Meillä on mahdollisuudet mihin vain, kunhan saamme pientä jämäkkyyttä jokapäiväiseen tekemiseen, kapteeni uskoi. (HäSa)

Asiasanat

Mainos