fbpx
Uutiset

Tuuli on jo katkonut puita ja jättänyt asiakkaita sähköttä

Tuulinen sää on katkonut puita ja jättänyt asiakkaita sähköttä varsinkin maan etelä- ja itäosissa.

Alkuiltapäivästä koko maassa oli sähköä vailla noin 2 800 asiakasta. Puita oli kaatunut teille ja sähkölinjoille varsinkin Mikkelin seudulla. Pelastuslaitos ilmoitti raivaavansa vaarallisia ja pikaisia toimia vaativia kohteita jonotuslistan mukaan.

Järvi-Suomen Energia kertoi varautuneensa puuskaiseen tuuleen lisäämällä henkilöstöä vikojen korjaukseen ja asiakaspalveluun. Puut ovat nyt erityisen alttiita tuulen voimalle, koska ne ovat edelleen täydessä lehdessä.

Yhtiö muistuttaa, että puita ei missään tapauksessa saa itse poistaa sähkölinjoilta omatoimisesti eikä mahdollisesti maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Järvi-Suomen Energian alueella sähköttömiä asiakkaita oli kello 15:n aikaan reilut tuhat.

Hätäkeskuslaitos muistutti puolestaan Twitterissä, että jos sähkökatko sattuu omalle kohdalle, siitä ei pidä ilmoittaa hätäkeskukseen.Osassa maata tuuli vaarallisen voimakastaIlmatieteen laitoksen mukaan sadealue väistyy vähitellen itään, mutta maan keski- ja pohjoisosissa tulee yleisesti sadekuuroja. Ajoittain sade on jatkuvampaakin.

Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa lännen ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, jolloin tuulen voimakkuus puuskissa voi olla 20 metriä sekunnissa.

https://twitter.com/112_Finland

Asiasanat

Menot