fbpx
Uutiset

Tuuloksen kirkon remonttirahasta tehty valitus hylättiin

Tuuloksen kirkon perusteellinen remontti ei pääse alkamaan ainakaan lähiaikoina. Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt Hämeenlinnan seurakuntayhtymän tekemän valituksen, joka koski kirkolle haettua rakennusavustusta.

Kirkkohallitus päätti reilu vuosi sitten, ettei Tuuloksen kirkon remonttiin myönnetä rakennusavustusta. Seurakuntayhtymä valitti päätöksestä, mutta valitus on nyt siis hylätty.

Seurakuntayhtymän talousjohtaja Kai Kauppinen sanoo, että hallinto-oikeuden päätös on pettymys. Seurakuntayhtymä vetosi valituksessaan siihen, että kirkkohallitus oli keväällä 2008 puoltanut Tuuloksen kirkon remonttia, ja myös remonttisuunnitelmat oli hyväksytty.

Määrärahatilanteen takia hakemuksen käsittely siirrettiin kuitenkin kirkkohallituksessa seuraavaan vuoteen, ja tuolloin hakemus hylättiin. Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan kirkkohallitus on käyttänyt asiassa sille kuuluvaa harkintavaltaa eikä päätös ole lainvastainen.

Avustuksen saanti olisi ollut remontin kannalta ratkaisevaa, sillä se kattaisi 75 prosenttia 1,2 miljoonan euron remonttikuluista.

Kai Kauppinen kertoo, että seurakuntayhtymässä harkitaan nyt valitusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Toinen vaihtoehto on, että kirkon remontin suunnittelu aloitetaan uudelleen.

Menot