Uutiset

Tuuloksen pappilan raunio puretaan

Tulipalossa tuhoutuneen Tuuloksen vanhan pappilan rauniot puretaan mahdollisimman nopeasti. Yhteinen kirkkoneuvosto velvoitti seurakuntayhtymän kiinteistötoimen aloittamaan palopaikan siistimisen viipymättä.

Kiinteistötoimi velvoitettiin samalla järjestämään Tuuloksen seurakunnalle tarpeelliset väliaikaiset vuokratilat seurakunnan toiminnan turvaamiseksi.

Seurakuntayhtymän talousjohtaja Kai Kauppinen kertoo, että ehdotuksia sopivista vuokratiloista on jo tullut yhtymälle.


Korvauksista ei vielä päätöstä

Yhteinen kirkkoneuvosto ei löytänyt ratkaisua siihen, missä muodossa seurakunta haluaa vakuutusyhtiö Pohjantähden korvauksen. Neuvosto päätti lähettää asian vielä jatkovalmisteluun.

Kirkkoneuvosto haluaa lisäselvityksiä myös Tuuloksen seurakunnan toimintatilatarpeista.

Tuuloksen seurakuntalaiset ovat toistuvasti vaatineet pappilan rakentamista uudelleen. Tuuloksen seurakuntaneuvosto esitti lausunnossaan, että kirkkoneuvoston pitäisi hyväksyä korvausvaihtoehto kaksi eli rakennukseen uudelleenrakentaminen.


Seurakunta tarjosi talkooapua

Lausunnossa korostettiin, että tuuloslaiset yritykset ja yksityiset henkilöt olivat valmiita talkoohengessä osallistumaan pappilan rakentamiseen.

Tuuloslaiset odottivat, että uudelleenrakentamisesta päätetään nopeasti. Luottamuksen palauttamiseksi seurakuntayhtymän ja tuuloslaisten välille olisi tärkeää heidän mukaansa, etteivät toimintaedellytykset ole Tuuloksessa merkittävästi huonompia kuin muissa yhtymän seurakunnissa.

Kauppisen mukaan asiaa käsitellään seuraavan kerran syksyllä.

Päivän lehti

20.1.2020