Uutiset

Tuuloksen TeijoTalot-ralli …päättää historic-rallisarjan

Pekka Virtanen

Vanhemman ikäpolven autoilla ajettava historic-rallisarja huipentuu lauantaina 11.10. Tuuloksessa ajettavaan TeijoTalot-ralliin. Puolet sarjan kuudesta mestariehdokkaasta on paikallisia.

Kolmas Lammin Urheiluautoilijoiden järjestämä TeijoTalot-ralli on sekä vanhemmilla kilpa-autoilla ajettavan Historic Rally Trophyn että BMW-luokan tämän kauden päätösosakilpailu.

Historic-rallisarjan päätösosakilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä yli 180 autokuntaa, mutta järjestäjä joutui rajoittamaan ralliautojen määrän 180:aan. Kilpailijamäärän nostaa noin 200:een rallin yhteydessä ajettava tasanopeusajokilpailu, johon on starttaamassa parikymmentä autoa.

Tasanopeusajo on nykymuotoisen rallin esiaste, joten laji sopii vähemmän vauhdikkaasta nimestään huolimatta hyvin rallin lämmittelyluokaksi. Myös erikoiskokeiden sulkuaikana ajettavassa tasanopeusajossa kilpaillaan historic-autoilla.

TeijoTalot-rallin kilpailukeskus on tuttuun tapaan Tuuloksen Pannujärvellä Teijo-Talot Hämeen tiloissa. Kilpailukeskuksessa on lapsille sisätiloissa pomppulinna, ja yleisöä viihdyttää monta bändiä.

Viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 44 km, kaasutellaan Hämeenlinna kaupungin alueella Tuuloksessa ja Lammilla. Kilpailun reitti julkistetaan kello 8, ja ensimmäinen kilpailija lähtee matkaan kello 10.

Viidestä osakilpailusta muodostuva historic-autojen rallisarja on huipputasainen, sillä neljällä kuljettajalla on tasavahvat mahdollisuudet trophy-mestaruuteen, ja lisäksi kaksi kuljettajaa omaa teoreettisen mestaruusmahdollisuuden.

Historic-sarjassa kilpaillaan 13 luokassa. Luokkansa ovat kaikissa neljässä ajetussa kisassa voittaneet Janne Lindberg (Tervakoski), Jari Ohrankämmen (Vihti), Vesa Rissanen (Pieksämäki) ja Heikki Westerlund (Lammi). Loppupisteisiin lasketaan neljän kisan pisteet, ja täyteen pistepottiin voivat yltää myös Juha Laaksonen (Humppila) ja Esa Peltonen (Iittala).

Sarjasäännöissä on huomioitu tasapistemahdollisuus, mutta siitä huolimatta historic-mestaruus voi mennä jopa jakoon.

Mestaruudesta ajetaan varmasti tosissaan, sillä historic-sarjan voittaja saa Teijo-Talot Oy:n lahjoittaman huvimajan. Lisäksi sarjassa menestyneiden kesken arvotaan huvimaja ja autotalli. (HäSa)

Asiasanat

Menot