Uutiset

Tuuloksesta löytyi dynamiittipommi tien varresta

Ohikulkija löysi dynamiittikassin Tuuloksen Pannujärventien varresta sunnuntaiaamuna. Isoon urheilukassiin oli pakattu yhdeksän dynamiittipötköä, satoja sähkönalleja ja laukaisussa tarvittavaa sähköjohtoa. Dynamiittia oli yhteensä noin 1,2 kiloa. Räjäyttämiseen tarvittava pieni yhdeksän voltin akku oli pantu maahan kassin viereen.

Kassi oli Tuuloksen keskustassa kevyen liikenteen väylän vieressä olevan pellon pientareella täysin näkyvissä.

Kassi huomattiin tiettävästi ensimmäisen kerran aamulla ennen kahdeksaa. Poliisille siitä ilmoitettiin kymmenen jälkeen, kun lähistön asukas oli kuullut kassiin kurkistaneelta naapuriltaan räjähteistä.

Poliisi eristi löytöpaikan noin 300 metrin etäisyydeltä ja sulki Pannujärventien. Lähistön asukkaat määrättiin pysymään sisällä.


Osa nalleista räjäytettiin

Poliisin räjähdeasiantuntijat tutkivat kassin sisällön ja poistivat dynamiitin sekä valtaosan sähkönalleista. Pieni määrä vioittuneita nalleja räjäytettiin paikalla. Poliisioperaatio kesti kolmisen tuntia.

Kassista poliisille ilmoittanut tuuloslainen ihmettelee, ettei poliisi tiedottanut asiasta mitään. Hän kauhistelee mahdollisuutta, että kassi olisi joutunut esimerkiksi pikkupoikien haltuun.

Pitkään alalla työskennelleen panostajan mukaan kovalla alustalla vapaasti räjähtäessään reilun kilon dynamiittimäärä olisi aiheuttanut kuvan pamauksen ja paineaallon, mutta ollut hengenvaarallinen vain lähietäisyydellä. Mikäli kassissa olisi ollut jotakin räjähdyksessä rikkoutuvaa kovaa tavaraa, sirpalevaikutus olisi voinut olla hyvin vaarallinen. Poliisin maanantaisen tiedotteen mukaan räjähdys olisi aiheuttanut huomattavaa vahinkoa.

Poliisilla ei maanantaina ollut tietoa räjähdekassin alkuperästä tai siitä, miksi räjähteet oli tuotu Tuulokseen. Asiasta jotakin tietäviä pyydetään ilmoittamaan tietonsa poliisille numeroon 07187 37718. Tapahtumaa tutkitaan vaaran aiheuttamisena ja räjähderikoksena. (HäSa)

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic