Uutiset

Tuulolan jekku ratkaisi

Puolustaja Marko Tuulolalla on virnistys herkässä, mutta harvoin 41-vuotias konkari on päässyt myhäilemään niin paljon nokkeluudellaan kuin perjantaina Lappeenrannassa.

SaiPa olisi vienyt liigapisteet Hämeenlinnan Pallokerhon kustannuksella ilman Kerho-vahti Mikko Tolvasen huipputorjuntoja.

Kun Tolvanen torjui tarpeeksi, pääsi Tuulola iskemään voittomaalin (2–1) 58. minuutilla. Tuulola oli laukomassa ylivoimalla kiekkoa keskialueelta ränniin, mutta muuttikin mielensä ja lämäsi tyhjään lappeenrantalaismaaliin. Yli puolet Tuulolaa nuorempi SaiPa-vahti Richard Ullberg, 19, palasi nolona maalilleen lähdettyään jo pysäyttämään rännikiekkoa.

Tuulolan kauden kolmas osuma tyrmäsi täydellisesti SaiPan, joka nöyrtyi Kerholle maalein 1–5 (1–0, 0–1, 0–4).

– Ullberg tuntui ehtivän turhan hyvin rännikiekkojemme väliin. Pakki teki minulle sopivasti maskia. Onneksi lähti vielä kohtuullinen laukauskin, virnuili Tuulola ylänurkkavedon jälkeen.

– Tepsin (Atte) Engrenille tein samanlaisen maalin finaalikaudellamme, Tuulola muisteli.

SaiPan romahdettua täysin Tuulola (1+2) kuittasi vielä kaksi syöttöpistettä ja kipusi Kerhon sisäisen pistepörssin kakkoseksi lukemin 3+4.

Tyly startti

Kerhon startti Kisapuiston iltaan ei olisi juuri voinut tylympi olla. SaiPan sentteri Markku Flinck vei kotijoukkueen johtoon 57 sekunnin jälkeen. Flinck ohjasi syötön maalilta verkkoon, kun HPK:n ykkössentteri Ville Viitaluomaa ei työpaikalla näkynyt.

– Alku ei ollut ihan suunnitelmien mukainen. Viitaluoman kenttä oli jäällä sen jälkeenkin SaiPan vyöryttäessä, kuittasi valmentaja Ari-Pekka Selin.

Kun SaiPa oli rakentanut maalintekopaikan Viitaluoman kentällisen kolmen ensimmäisen vaihdon aikana, koulutettiin nimekkäintä osastoa jättämällä heiltä vaihto väliin.

– Emme ole oikein ymmärtäneet, että jokainen arkipeli alkaa jo puoli seitsemältä, kuittasi Tuulola nihkeän alun.

Lopulta Selinin veto näytti nerokkaalta, sillä hän viittelöi aikalisän heti SaiPan maalin jälkeen jo avausminuutille.

– Olihan SaiPalla paikkoja maaliviivalla asti, mutta onneksi Tolvanen piti meidät torjunnoillaan pelissä mukana, Selin korosti.

Kiilholma osui alivoimalla

Kerho pääsi päätöserään tasatilanteesta, kun kauden kolmannen maalinsa tehnyt Juha Kiilholma ja Tuomas Vänttinen (0+2) värkkäsivät maalin alivoimalla. Kiilholma aloitti puolustuspäässä, ja 15 sekuntia myöhemmin kiekko löytyi SaiPan maalista.

– Päätin kokeilla ylivoimahyökkäyksessä vetoa pakin jaloista. Ranne tuntuu tänä vuonna löytyneen, myhäili päätöserän osumansa myötä jo puoliväliin viime kaudella syntyneestä maaliennätyksestään (kahdeksan) noussut ex-saipalainen.

Edes Antti Aarnion alivoimalla toisen erän lopulla ansaitseman rankkarin hukkaaminen ja Ossi-Petteri Grönholmin 48. minuutilla päähän kohdistuneesta taklauksesta saama viisiminuuttinen eivät nujertaneet Kerhoa.

Kiilholman ja Aarnion tapaan SaiPasta Kerhoon täksi kaudeksi siirtynyt Jesse Saarinen ansaitsi liukkaudellaan loppuminuuteilla hämeenlinnalaisille kaksi ylivoimamahdollisuutta. Jälkimmäinen koitui SaiPan kohtaloksi, vaikkei Tuulolan osuma pakkopelimaali ollutkaan.

– Kova taistelu kääntyi HPK:lle Tolvasen torjunnoilla, koki SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic