fbpx
Uutiset

Tuulolan juhlapelistä tuli myös KalPan voittopeli

Marko Tuulola pelasi HPK:n paidassa 617 liigaottelua, enemmän kuin kukaan muu tähän mennessä.

Toissa keväänä upean uransa päättänyt “Tuuski” sai ansaitsemansa juhlapäivän lauantaina. Rinkelinmäen yleisö oli hienosti mukana, kun HPK-ikonia muistettiin ja paita numero 36 nousi Ritariareenan kattoon.

Numero 36 kuitenkin jatkaa Kerhossa. Juhlahetki huipentui, kun liikuttunut isä-Marko luovutti pelipaitansa pojalleen Jonille, joka pelaa sillä numerolla toista kauttaan HPK:n puolustuksessa.

Kolmaskin pelaaja-Tuulola oli jäällä lauantaina. Marko ja Kati Tuulolan nuorin poika Eetu Tuulola, 17, pelasi uransa ensimmäisen liigaottelunsa Kerhon oranssipaidassa.

Juhlia seuraa arki ja niin totisesti kävi HPK:lle KalPaa vastaan. HPK oli umpisurkea ensimmäisessä erässä, hävisi sen 2–0 ja koko ottelun 3–1, vaikka oli selvästi niskan päällä sekä toisessa että kolmannessa erässä.

Jos oli lauantainen juhla herkkä hetki Marko Tuulolalle, niin sitä se oli varmasti myös hänen pojilleen.

– Henkisesti varmasti raskain otteluni tähän mennessä. Vedet olivat alkuseremonian aikana silmissä. Pakko oli yrittää katsoa muualle isän puheen aikana. Tilaisuus oli tunteikas, Joni Tuulola sanoi.

Hänen kasvoistaan paistoi kuitenkin pettymys pelin jälkeen.

– Tosi pettynyt olen, kun emme pystyneet voittamaan, Joni myönsi.

Jostain syystä Kerhon pelissä ei ollut avauserässä mitään tolkkua. Aikoihin on eletty, kun vastustajan maalivahti (KalPalla Eero Kilpeläinen) päästetään Rinkelinmäellä ensimmäisessä erässä kahdella torjunnalla. Ei siinä ole peliin valmistautuminen mennyt oikein putkeen. Kahdessa seuraavassa erässä Kilpeläisellä oli paljon enemmän hommia (16+17). Kerhon Jere Myllyniemim pääsi vain 10 torjunnalla (7+1+2).

– Jäätiin telineisiin ja juhlatunnelmaan, mietti Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen.

– Avauserän jälkeen kuitenkin paransimme peliämme. Toisessa erässä pelasimme hyvin. Kovasti yritimme tasoitusta, mutta siinä ei onnistuttu. Nyt vaan unohdetaan se ensimmäinen erä ja otetaan mukaan positiiviset jutut kahdesta seuraavasta erästä. Se antaa energiaa joukkueelle, hän jatkoi.

Mahdollista tietysti on, että onneton ensimmäinen erä johtui tällä kertaa herkästä juhlafiiliksestä. Se ei kuitenkaan selitä kahden edellisen ottelun heikkoja ensimmäisiä eriä. HPK oli pihalla kuiin lintulauta avauserien aikana myös Turussa viikko sitten lauantaina ja keskiviikkona Kouvolassa. Kolme kertaa peräkkäin Kerho on antanut vastustajalle eteen, ennen kuin on alkanut itse pelata. Ja nyt on alla kolme peräkkäistä tappiopeliä.

Eetu Tuulola tuli liigaan miehekkäästi. Hän aloitti ykkösketjussa Sakari Mannisen ja Antti Miettisen rinnalla ja siirtyi toisessa erässä Juhani Jasun ja Joona Karevaaran ketjukaveriksi. Peliaikaa nuorimmalle Tuulolalle tuli 11.13, eikä hänen jääaikanaan omissa kolissut kertaakaan.

Takaketjuissa oli HPK:n paras voima lauantaina. Ketju Toni Koivisto–Eetu-Ville Arkiomaa–Heikki Liedes pelasi kaksi vahvaa erää ja sai palkinnonkin Liedeksen maalilla. Ketjua myös vaihtanut sentteri ja maalin tehnyt Otto Paajanen kuului myös HPK:n parhaimmistoon. HäSa

Asiasanat

Menot