Uutiset

Tuuskin juhlaottelussa ei mietitä merkkipaaluja

Hämeenlinnan Pallokerhon kokeneella puolustajalla Marko Tuulolla on edessään jälleen yksi merkkipaalu SM-liigajäillä. Tiistain Tappara-ottelussa mies pelaa nimittäin 900. runkosarjan ottelunsa.

Tuuskia enemmän runkosarjan otteluita ovat tahkonneet vain yli tuhannen matsin Pelicansin Jan Latvala ja uransa jo päättänyt Erik Hämäläinen.

Tuulolalle, 42, juhlaottelu on työntäyteinen iltapuhde. Ottelun alun juhlatuokion jälkeen mies tuskin ennättää muistella menneitä – eikä edes tasaisen liigan sarjasijoituksia.

– Tavoite meillä oli kympin sakkiin, mutta jos saamme pelimme kasaan voimme olla kuudenkin sakissa. Edellinen viikko oli hyvää lätkää, mutta totuushan on, että viime viikolla pelimme ei ollut sillä tasolla, jolla sen pitäisi tässä vaiheessa kautta olla, Tuulola muistuttaa.

HPK:n saalis viime viikon kolmesta ottelusta oli kolme pistettä. Tasaisessa sarjassa joukkue on neljä kierrosta ennen pudotuspelien alkua kuudentena, mutta matkaa neljänteenkään sijaan ei ole kuin viisi pinnaa. Kaukana eivät ole toisaalta haastajat takanakaan.

Kerho pelasi kauden huonoimpia pelejään lauantaina Ilvestä vastaan Tampereella. Ottelun jälkeen joukkue piti palaverin ja summasi syitä tahmeaan esitykseen.

– Kävimme ottelua läpi videolta, ja mieleen jäi kamppailupelaaminen. Siinä me emme ole olleet parhaimmillamme viimeisessä neljässä erässä. Se lähti luisumaan nimittäin jo Pelicans-ottelun lopussa.

– Tiistain otteluun olemme valmistautuneet vetämällä sunnuntain happea ja korjaamalla sen jälkeen kiekkoilijan arvomaailmaa, Tuulola kuvailee.

”Parasta …pöytään”

Myös HPK:n valmentajatiimiin kuuluva Kari Lehtonen uskoo miehistönsä palaavan voittojen tielle. Leke myöntää sen vaativan kuitenkin reilua ryhtiliikettä.

– Meidän pitää nyt kyllä löydä parasta pöytään. Sillä saamme taas pisteitä. Helppoa se ei kuitenkaan ole, sillä Tappara on fyysinen ja liikkuva joukkue – ja sarjataulukossa meitä ylempänä, Lehtonen muistuttaa.

HPK saa tulla tiistaina toimeen ilman kahta vakiokokoonpanon pakkiaan. Jordan Henry kärsii pelikieltoaan ja Ossi-Petteri Grönholm on sivussa jalkavamman takia. Kaksikkoa paikkaavat Juuso Vainio ja Ville-Veikko Eerola.

Vainio pelasi liigajoukkueessa viimeksi ennen helmikuun maajoukkuetaukoa. Tauolla hän loukkasi polvensa nuorten maajoukkueturnauksessa Tshekissä, ja palasi kaukaloon sunnuntaisessa HPK:n A-nuorten liigaottelussa. Eerolalle tiistain ottelu on uran toinen liigapeli.

– Pakkiparit valmennus päättöä vasta myöhemmin. Se on kuitenkin jo nyt varmaa, että maalivahtina pelaa Mika Järvinen, Lehtonen sanoo. (HäSa)

Asiasanat