Uutiset

TV-kokki Anthony Bourdain kuoli Ranskassa

Amerikkalainen julkkiskokki Anthony Bourdain on kuollut. Asiasta kertoi tv-kanava CNN.

Bourdain oli ollut Strasbourgissa Ranskassa tekemässä uutta jaksoa CNN:n suosikkisarjaansa. Hänen ystävänsä, ranskalainen kokki Eric Ripert löysi Bourdainin tänä aamuna hotellihuoneestaan.

– Hänen rakkautensa suuriin seikkailuihin, uusiin ystäviin, hyvään ruokaan ja juomaan sekä maailman hienoihin kertomuksiin tekivät hänestä ainutlaatuisen tarinankertojan. Hänen lahjakkuutensa ei koskaan lakannut hämmästyttämästä meitä ja kaipaamme häntä hyvin paljon. Hänen tyttärensä ja perheensä ovat meidän ajatuksissamme ja rukouksissamme tänä uskomattoman raskaana aikana, CNN sanoi tiedotteessaan.

Kyseessä on viikon sisään jo toinen tapaus, jossa tunnetun amerikkalaisen epäillään tehneen itsemurhan. Muotisuunnittelija Kate Spade löytyi kuolleena New Yorkissa tiistaina.

Bourdainin sarjaa on näytetty televisiossa Suomessa nimellä Anthony Bourdain – kohti tuntematonta (Parts Unknown).

Hänen muita sarjojaan on ollut myös muun muassa Anthony Bourdain maailmalla. Suomi-jaksossa hän muun muassa maistoi lihapiirakkaa kaikilla mausteilla Helsingissä.

Bourdain sai ruoka- ja matkailuohjelmistaan melkein jokaisen alan palkinnon Yhdysvalloissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Bourdain astui julkisuuteen vuonna 1999, kun New Yorker -lehti julkaisi hänen artikkelinsa ”Älä syö ennen kuin luet tämän”. Seuraavana vuonna hän kirjoitti kirjan, joka tunnetaan suomeksi nimellä Kitchen Confidential – Mestarikokin tunnustuksia

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic