Uutiset

TV-kokki Anthony Bourdain kuoli Ranskassa – CNN: itsemurha

Palkittujen ruoka- ja matkailuohjelmien tekijä Anthony Bourdain oli ollut Ranskan Strasbourgissa kuvaamassa uutta jaksoa.
Anthony Bourdain kuvasi tv-sarjaansa New Yorkissa huhtikuussa.

Amerikkalainen julkkiskokki Anthony Bourdain on kuollut. Asiasta kertoi tv-kanava CNN.

CNN:n mukaan Bourdain kuoli 61-vuotiaana tekemällä itsemurhan.

Bourdain oli ollut Strasbourgissa Ranskassa tekemässä uutta jaksoa CNN:n suosikkisarjaansa. Hänen ystävänsä, ranskalainen kokki Eric Ripert löysi Bourdainin tänä aamuna hotellihuoneestaan.

– Hänen rakkautensa suuriin seikkailuihin, uusiin ystäviin, hyvään ruokaan ja juomaan sekä maailman hienoihin kertomuksiin tekivät hänestä ainutlaatuisen tarinankertojan. Hänen lahjakkuutensa ei koskaan lakannut hämmästyttämästä meitä ja kaipaamme häntä hyvin paljon. Hänen tyttärensä ja perheensä ovat meidän ajatuksissamme ja rukouksissamme tänä uskomattoman raskaana aikana, CNN sanoi tiedotteessaan.

Kyseessä on viikon sisään jo toinen tapaus, jossa tunnetun amerikkalaisen epäillään tehneen itsemurhan. Muotisuunnittelija Kate Spade löytyi kuolleena New Yorkissa tiistaina.

Bourdainin sarjaa on näytetty televisiossa Suomessa nimellä Anthony Bourdain – kohti tuntematonta (Parts Unknown).

Hänen muita sarjojaan on ollut myös muun muassa Anthony Bourdain maailmalla. Suomi-jaksossa hän muun muassa maistoi lihapiirakkaa kaikilla mausteilla Helsingissä.

Bourdain sai ruoka- ja matkailuohjelmistaan melkein jokaisen alan palkinnon Yhdysvalloissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Bourdain astui julkisuuteen vuonna 1999, kun New Yorker -lehti julkaisi hänen artikkelinsa ”Älä syö ennen kuin luet tämän”. Seuraavana vuonna hän kirjoitti kirjan, joka tunnetaan suomeksi nimellä Kitchen Confidential – Mestarikokin tunnustuksia.

Itsemurhien määrä nousi melkein jokaisessa osavaltiossa Yhdysvalloissa vuosien 1999 ja 2016 välillä. Lähes 45 000 ihmistä teki itsemurhan Yhdysvalloissa vuonna 2016. Kyseessä on yksi yleisimmistä kuolinsyistä maassa Alzheimerin taudin ja huumeiden yliannostuksen ohella.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic