fbpx
Uutiset

TV2 poistaa kuuluttajat ruudusta

Tv-kuuluttajien tutut kasvot katoavat ensi vuonna Yleisradion TV2 -kanavalta. Kanavaa ollaan uudistamassa nykyistä nuoremmalle yleisölle ja siinä yhteydessä poistuvat kuuluttajien tekemät perinteiset ohjelmaesittelytkin.

TV2:n ohjelmapäällikön Timo Järven mukaan jatkossa kanavalla tullaan todennäköisesti käyttämään niin sanottuja voice over -kuulutuksia. Niissä kuuluttajaa ei enää näy ruudussa, vaan vain hänen äänensä kuuluu.

– Jos kuuluttajia vielä onkin, niin heidän kasvonsa eivät enää näy. Näinhän kaupallisilla kanavilla jo toimitaan, Järvi sanoo.

Kaksi vakituista kuuluttajaa
TV2:n ruutukasvoina toimii kaksi vakinaista kuuluttajaa sekä muutamia freelancer-pohjalta työskenteleviä kuuluttajia.

Kuuluttajapalvelut Ylen tv-kanaville tuottavan Yle Markkinointi -osaston päällikön Kirsi Hietasen mukaan kuuluttajia koskevat yt-neuvottelut päättyivät viime viikolla ja lopullisia päätöksiä tehdään tällä viikolla. Hietanen ei halua kommentoida julkisesti neuvottelujen tulosta, kuten ei Ylen pääluottamusmies Pike Epsteinkaan.

Kuuluttajille yritetään tiettävästi löytää muita tehtäviä Yleisradiosta.

Kirsi Hietasen mukaan perinteiset kuuluttajat eivät sovi TV2:n uuteen rytmiin ja ilmeeseen.

Yle uudistaa televisiokanaviensa sisällöt ensi vuonna. Suurimman muutoksen kokee TV2, joka tavoittelee nuoria naiskatsojia.

Uudistus alkaa vuodenvaihteessa, kun useat suositut ohjelmat vaihtavat kanavaa tai loppuvat kokonaan. Ensi maaliskuussa kanavien graafinen ilme muuttuu ja tuolloin myös TV2 luopuu perinteisistä kuuluttajista.

Voice over -juonnot ovat jo käytössä Ylen Teema ja FST5 -kanavilla. TV1 ei ole luopumassa ruudussa näkyvistä kuuluttajista. (HäSa)

Menot