Uutiset

Tv:ssä liian todenmukaisia rikostutkimuksia

Kuolemansyyntutkijoiden työtä kuvaavat tv-sarjat taitavat olla liiankin todenmukaisia. Nämä sarjat kuten CSI: Crime Scene Investigation auttavat rikollisia välttämään kiinni jäämisen, kirjoittaa New Scientist -aikakauslehti.

Rikolliset saavat tv-sarjoista yksityiskohtaista tietoa siitä, miten poliisi tutkii rikospaikkaa. Oppi tuntuu menevän perille. DNA-todisteiden välttämiseksi murtovarkaat käyttävät yhä useammin käsineitä. Samasta syystä raiskaajat käyttävät kondomia.

Autovarkaat puolestaan älyävät nyt jättää autoihin tupakantumppeja, jotka he ovat ottaneet mukaansa baarien tuhkakupeista.

New Scientistin mukaan on käynyt myös niin, että tuomioistuinten valamiehet oppivat tv-sarjojen perusteella odottamaan liian varmoja todisteita.

– CSI-sarjaa katsovat valamiehet uskovat, että me olemme aina oikeassa, valittaa brittiläinen kuolemansyyntutkija Peter Bull.

STT

Jennifer Lopez ansaitsi lopultakin äitinsä arvostuksen

Jenniferin Lopezin äiti on tähän asti pitänyt tyttärensä uraa viihdemaailmassa jokseenkin jonninjoutavana puuhailuna. Siinä eivät menestyselokuvat, hittilevyt tai miljoonat ansaitut dollarit ole pahemmin auttaneet. Lopezin uusi elokuva An Unfinished Life kuitenkin muutti tilanteen. Jenniferin vastanäyttelijänä filmissä kun sattuu olemaan Robert Redford.

– Redford on äitini kaikkien aikojen suosikkinäyttelijä, Jennifer Lopez kertoo.

– Nyt minun työlläni on lopultakin äitini mielestä merkitystä, kun esiinnyn samassa elokuvassa Robert Redfordin kanssa, Lopez naureskelee.

An Unfinished Life tarjosi Lopezille hänen kaipaamansa mahdollisuuden filmata jotain totuttua dramaattisempaa.

– Minähän menen koko ajan edestakaisin. Tietysti romanttiset komediat ja kaupalliset jättimenestykset saavat tätä elokuvaa enemmän huomiota osakseen. Mutta tämän elokuvan tekemisestä minä todellakin nautin, Jennifer Lopez ylistää.

An Unfinished Life saa Suomen-ensi-iltansa 4. marraskuuta.

STT

Päivän lehti

12.8.2020