Uutiset

Tyhjät hoitolupaukset eivät enää riittäneet mielenosoittajille

Mitä me tahdomme? kysyi Marianne Koivisto Hämeenlinnan torille kokoontuneilta mielenosoittajilta. – Oikeutta vanhuksille!

Hämeenlinnan torilla keskiviikkona päivällä vanhuksille oikeuksia vaatineet mielenosoittajat ovat kyllästyneitä päättäjien jahkailuun, kun pitäisi päättää ikäihmisten hoidosta. Vanhustenhuoltoa ei ole saatu kuntoon, vaikka puhetta ja lupauksia on riittänyt.

– Oli lama tai noususuhdanne, todellinen parannus asioihin on vain kaukainen lupaus ja toive paremmasta. Moni vanhus tyytyy osaansa, eikä edes jaksa vaatia inhimilistä kohtelua. Jo perushoidossa on vakavia puutteita, Marianne Koivisto sanoi.

Hän vetosi vanhusten omaisiin ja tuttaviin: Käykää katsomassa vanhuksia ja tuttavianne, jotka ovat eri hoitopaikoissa.

– Jos näette epäkohtia, älkää vaietko.

Mielenosoittajat vaativat kotihoidolle riittäviä resursseja, sijaiskiellon lopettamista, omaishoitajien huomioon ottamista entistä paremmin sekä vanhusten ja heidän omaistensa mielipiteen kuuntelemista.

Mielenosoittajat olivat tuohtuneita vanhusten hoitopaikkojen alasajosta. Hämeenlinnassa se tarkoittaa 300 kunnallisen hoitopaikan vähenemistä, kun mm. Vuorentaan vanhainkoti suljetaan. Niitä korvaamaan tulee yksityisiä hoitopaikkoja.

Mielenosoituksen oli järjestänyt professori Sirkka-Liisa Kivelän perustama Senioriliike, joka oli kutsunut paikalle myös kaupungin päättäjät. Johtavista virkamiehistä paikalla oli vain tilaajajohtaja Jukka Lindberg, sillä kaupungin muu johto oli Forssassa seminaarissa. (HäSa)

Lue lisää mielenosoituksesta torstain Hämeen Sanomista.

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic