fbpx
Uutiset

Tykistömuseo rakentaa katoksen tykeilleen

Viestimuseo Riihimäeltä ja Pioneerimuseo Miehikkälästä siirtyvät ensi vuoden aikana Hämeenlinnaan osaksi Linnankasarmilla toimivaa Tykistömuseota. Nykyisin taivasalla olevat tykit saadaan katon alle vuosien 2013-14 aikana.

Museonjohtaja Mikko Kero kertoo, että parhaillaan suunnitellaan uutta yhteistä näyttelyä. Museoiden yhdistämisen myötä Hämeenlinnaan tulee paljon uutta esineistöä. Kuluvan talven aikana siirretään Riihimäeltä ja Miehikkälästä varastoissa olevaa esineistöä ja kalustoa. Kumpikin museo on auki vielä ensi kesän. Syksyllä Hämeenlinnaan siirretään kesän ajan esillä ollut esineistö.

Mikko Keron mukaan tykistömuseolla on riittävät varastotilat Hämeenlinnassa ja Parolannummella myös kasvavalle esineistölle.

Nykyisin taivasalla olevat tykit saadaan katon alle vuosien 2013-14 aikana. Mikko Keron mukaan Tykistö-, Viesti- ja Pioneerimuseoiden kalusto on sotamuseolta lainassa ja sotamuseo haluaa materiaalinsa säältä suojaan. Esimerkiksi Pioneerimuseon kaluston Hämeenlinnaan luovuttamisen ehtona on, ettei tavaraa sijoiteta ulos. Pioneerimuseossa on paljon raskasta kalustoa.

Tykistömuseo sijaitsee paikalla, joka on vanhinta Hämeenlinnaa ja muinaismuistoaluetta. Sen takia ulkona olevalle kalustolle aiotaan tehdä kevytrakenteinen katos. Näin vältetään velvollisuus tehdä arkeologisia kaivauksia ennen rakentamista.

Keron mukaan asemakaavassa on museolle 700 neliön rakennusoikeus. Toistaiseksi katoshanke on varhaisessa suunnitteluvaiheessa, joten esimerkiksi kustannuksista ei ole tietoa. Katoksesta saattaa tulla joltakin seinältään avoin. (HäSa)

Menot