Uutiset

Tylsät futiksen mm-kisat

Meneillään olevat jalkapallon mm-kisat ovat tarjonneet vain 3-4 todellista jalkapallo-ottelua katsojille. Aneemista katseltavaa, mikä vikana?

Lähes kaikki ottelut ovat olleet pääasiassa pelkkää syöttöpalloa, josta junnataan 90 minuuttia hakemalla vastustajasta virheitä. Omaa osaamista ja laukauksia kartetaan, vain toisen virheitä hakemalla etsitään ratkaisuja. Todella tylsää katseltavaa 1-0 voittoja metsästäessä tai 0-0 varmaa pistettä vartioitaessa.

Osa erotuomareista on näkövammaisia, eikä kiista tilanteista neuvotella linjamiesten kanssa. Tuomari on silti aina oikeassa, vaikka vääryyden kustannuksella. Tosi surkeita viheltäjiä ratkomassa maailmanmestaruutta.

Taiturimaisia suorituksiakin toki on ollut, mutta kaatumisten näyttelemisestä on tullut osa jalkapallohuvia. Teatteri ei kuulu jalkapalloon, vaikka kuningas jalkapallon hoveissa narreillekin on varattu roolinsa. Onneksi näistäkin filmauksista on keltaisia kortteja näytetty. Rehtiyttä kaivataan takaisin kentille.

Jalkapallon mm-kisat Etelä-Afrikassa on hyvin televisioitu ja pääosin hyvin kommentoitukin erästä poikkeusta lukuunottamatta. Miksi edelleen pidetään jo 20 vuotta höperöivää asiantuntijaa kommentoimassa ihan oikeaa jalkapalloa. Mikä pyhyys on Martti Kuusela, monet valmennuspotkut saanut 0-0 -mies?

Tämä Suomen maajoukkueen entinen päävalmentajalegenda Martti Kuusela elää yhä omaa aikakauttaan höperöimällä ainakin minulle täysin ymmärtämättömiä asioita. Maran 0-0 päävalmennus aikakausi vei suomalaisen jalkapallon passiiviseen tilaan, josta ei vieläkään nousua näy. Media, armahtakaa meitä futiksen seuraajia.

Toivoisi joskus television ja radionkin huomaavan, että jalkapallokommentaattorien pitäisi innostaa jalkapalloväkeä, eikä tuoda kuultavaksi tyhjän toitottajia. Urheilua seuraava penkkiurheilukansa ei kaipaa menneisyyden orjia opettajikseen.

Päivän lehti

6.4.2020