fbpx
Uutiset

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäälliköksi Raimo Luoma

Valtioneuvosto nimitti torstaina työ- ja elinkeinoministeriön ylimmäksi virkamieheksi kokeneen virastokonkarin Raimo Luoman.
Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkönä aloittaa lokakuun alussa oikeustieteen kandidaatti, LL.M. Raimo Luoma. Kuva: Työ- ja elinkeinoministeriö Työ- ja elinkeinoministeriö
Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkönä aloittaa lokakuun alussa oikeustieteen kandidaatti, LL.M. Raimo Luoma. Kuva: Työ- ja elinkeinoministeriö Työ- ja elinkeinoministeriö

Valtioneuvosto nimitti torstaina työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäälliköksi oikeustieteen kandidaatti, LL.M. Raimo Luoman.

Luoma aloittaa tehtävässään 1. lokakuuta. Virka on viiden vuoden määräaikaisuus ja jatkuu 30. syyskuuta 2025 saakka.

Kansliapäällikkö on ministeriön ylin virkamies. Hänen tehtävänä on johtaa, kehittää ja valvoa ministerin apuna ministeriön ja sen hallinnonalan toimintaa.

Raimo luoma on työskennellyt aiemmin muun muassa osastopäällikkönä kauppa- ja teollisuusministeriössä ja työ- ja elinkeinoministeriössä. Hän on toiminut myös valtiovarainministeriön ja valtioneuvoston kanslian valtiosihteerinä.

Vuosina 2014–2019 hän työskenteli Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajajana. Luoma on työskennellyt pitkään myös asianajajana.

Myös valtiovarainministeriöön haetaan kansliapäällikköä, kun virassa nykyisin toimivan Martti Hetemäen virka päättyy syyskuun lopussa.

Lännen Media kertoi keskiviikkona, että Hetemäen kautta jatkettiin jo kolmatta kertaa.

Aiemman tiedon mukaan Hetemäen kauden piti loppua kesäkuun lopussa ja seuraajan piti aloittaa tehtävässään jo heinäkuun alussa. Seuraajaa ei kuitenkaan ole saatu valituksi.

Hetemäen puolestaan piti heinäkuun alussa aloittaa työelämäprofessorina Helsingin yliopiston, Svenska handelshögskolanin ja Aalto-yliopiston yhteisessä Helsinki Graduate School of Economicsissa.

Nyt aloitus siirtyy ainakin lokakuun alkuun.

Menot