fbpx
Uutiset

Työelämän ajokortti selvittää pelisääntöjä

-Veroasioissa oli paljon uutta tietoa. On niistä joskus koulussa puhuttu, mutta nyt moni asia selkiintyi.

Näin sanovat Parolan yhteiskoulun 9D-luokan oppilaat Aliisa Aakula, Svante Roos ja Pinja Sarviluoma. Kolmikko suoritti alkuviikolla työelämän ajokortin, eli osallistui 4H-yhdistyksen järjestämälle kaksipäiväiselle kurssille.

-Oli vähän pettymys kuulla, että veronpalautus tulee vain kerran vuodessa. Luulin, että se tulee useammin, mietti Svante Roos.

Kurssin aikana käydään läpi monia työelämään liittyviä asioita, kuten työhakemuksen ja CV:n laadintaa, työhaastattelua, verokorttia sekä työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia.

Aakula, Roos ja Sarviluoma pitivät parhaina käytännön harjoituksia, joissa oppilaat esiintyivät esimerkiksi työhaastattelussa ja hankalassa asiakaspalvelutehtävässä.

-Siinä sai nauraa omaa ryhmää ja vielä enemmän muita, Roos sanoo.

Työelämän ajokortti -koulutuksen järjestää Hämeenlinnan 4H-yhdistys. Vastaavaa koulutusta on järjestetty aiemminkin, mutta se on ollut nuorille maksullista. Maa- ja metsätalousministeriö myönsi 4H-järjestölle tälle vuodelle määrärahan, jolla nuorten osallistumismaksu pystytään kattamaan.

-Näin kursseja pystytään tarjoamaan ilmaiseksi, kertoo 4H-toiminnanohjaaja Pirjo Seulamo-Kallio, joka on syksyn aikana kurssittanut yli 350 yhdeksäsluokkalaista Hämeenlinnassa ja Hattulassa.

Menot