Uutiset

Työmäärä kasvatti itseluottamusta

Hämeenlinnan Pallokerholla on edessään kahden perättäisen ottelun viikonvaihde jääkiekon Liigassa. Kerho kohtaa perjantaina kotikaukalossaan Ritariareenassa Kuopion KalPan ja lauantaina on vuorossa ottelu Ilvestä vastaan Tampereella.

HPK jatkaa pisteiden jahtaamista mukavissa tunnelmissa. Joukkue voitti hyvällä pelillä viime lauantaina Tapparan ja on päässyt latautumaan seuraaviin otteluihin lähes viikon ajan.

Kerhon maalivahtina Tappara-ottelussa pelannut Joni Myllykoski, 30, odottelee perjantain ottelua levollisena.

– Seuraavaan otteluun on mukava valmistautua, sillä voittopelin jälkeen tuntuu aina hyvältä. Paransimme peliämme selvästi edellisestä kotiottelusta ja olimme teräviä. Lähdimme ampumaan kiekkoa maalille ja saimme sinne hyvin miehiäkin, Myllykoski muistelee.

Myllykoski on pelannut HPK:n maalissa vasta kaksi ottelua. Ykkösveskarin viittaa kantanut Juuse Saros on kuitenkin saanut Myllykoskesta hyvän kirittäjän. JYPissä viime kaudella peliaikaa vaille jäänyt maalivahti uskoo kevätkauden Italian pestin palauttaneen uskoa tulevaan. Italian A-liigan tyvipään Sterzing Vipitenon joukkueessa 20 ottelua pelannut Myllykoski sai ainakin torjua tosissaan.

– Heikon JYP-jakson jälkeen Italian reissu oli todellinen kadonneen itseluottamuksen metsästys, Myllykoski myöntää.

HPK ei vielä torstaina paljastanut KalPa-ottelun kokoonpanoaan, ei edes veskarivalintaansa. Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen lupaa kuitenkin sekä Sarokselle että Myllykoskelle riittävästi töitä kauden vanhetessa.

– Kyllä meillä pitää olla molempien veskareiden valmiina pelaamaan. Pitää muistaa, että Juuse on taas mitä ilmeisemmin 20-vuotiaiden MM-kisakoneessa vuodenvaihteen seutuvilla. Maalivahtitiimissämme on erittäin hyvä fiilis ja olemme suunnitelleet asioita jo paljon pidemmällekin kuin vain vuodenvaihteeseen saakka. Meillä on ihan oikea ja rehellinen kilpailutilanne, vakuuttaa Lehtonen.

Virheitä karsittava

HPK on valmistautunut hyvin viikonvaihteen kahteen otteluun. KalPan kuvioihin joukkue syventyy kuitenkin tarkemmin vasta otteluaamun palaverissa.

– Suunnilleen samalla lailla me valmistaudumme jokaiseen otteluun. KalPaan tutustumme perjantaiaamuna videon välityksellä. KalPalla ovat omasta päästä lähdöt hieman erilaisia ja niihin todennäköisesti paneudumme.

– Tavoitteenamme on saada onnistumisia onnistumisten jälkeen, eli pelin toimimaan täyden 60 minuutin ajan. Huonoissa peleissä meille on tullut aivopieruja ja merkkausvirheitä. Mitä vähemmän nimittäin teemme virheitä, sen parempi on lopputulos, muistuttaa Lehtonen. (HäSa)

Asiasanat