Uutiset

Työmiesten vuoro loistaa

HPK näytti lauantaina, ettei se ole pelkästään alkukauden tehomiestensä varassa. Turun Palloseuraa vastaan Kerho sai kauden maalintekijälistaansa kaksi uutta nimeä. Heikki Liedes laukoi alivoimalla HPK:n ensimmäisen ja liigauransa toisen maalin. Toisessa erässä oli puolestaan Eetu-Ville Arkiomaan vuoro tuulettaa liigauransa ensimmäistä osumaa, kun hän teki hämeenlinnalaisten viimeisen maalin 3–1 (1–0, 2–0, 1–1) -voitossa. HPK nousi voitolla sarjataulukon kolmanneksi.

– Hyvältä tuntui. En edes muista, miten tuuletin. Oli se jotenkin niin hieno hetki, Arkiomaa hehkutti vielä pelin jälkeen.

Hän pelasi TPS:aa vastaan samassa ketjussa Otto Paajasen ja Juha Koiviston kanssa. Kerhon nelosketju olikin mainio. Paajanen ja Koivisto saivat kumpikin syöttöpisteen Arkiomaan osumaan ja lisäksi Koivisto ja Arkiomaa petasivat nappipaikan Zach Hamillille HPK:n toisessa maalissa.

– Paajanen ja Koivisto ovat kumpikin energisiä pelaajia. Ajattelin ennen peliä tuoda itsekin energiaa ketjuun. Ilmeisesti olimme ihan hyvä yhdistelmä, Arkiomaa myhäili.

Arkiomaa oli heti alusta asti hyvässä iskussa.

– Ei vaadi paljon, että peli lähtee kulkemaan. Pieni alueen voitto tai vastaava voi riittää. Minulla on ollut monta kertaa aikaisemmin samanlainen fiilis, mutta nyt tuli palkintokin.

Maali jäi isältä näkemättä

Arkiomaa on toisen polven liigakiekkoilija. Hänen isänsä Tero pelasi KalPan, Joensuun Kiekkopoikien, SaiPan, Lukon ja Ässien paidassa 457 ottelua.

– Isä on positiivinen ja neuvoo paljon. Kiitosta voi hänellekin antaa, Arkiomaa sanoi.

Isä-Arkiomaa on tuttu näky HPK:n kotiotteluiden katsomossa, mutta pojan liigauransa avausmaali jäi näkemättä.

– Tänään hän ei itse asiassa ollut paikalla kuin ensimmäisen erän. He menivät äidin kanssa teatteriin, Arkiomaa naurahti.

Vielä piirun verran parempaa

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui HPK:n ja TPS:n välisen ottelun tasoa.

– Pelissä oli paljon kamppailua ja taklauksia – vähän sellaista playoff-henkeä. Pystyimme parantamaan vielä pienen piirun verran perjantain Lukko-ottelusta, mutta kolmannessa erässä peli alkoi näkyä, Arvonen sanoi.

HPK ratkaisi ottelun kahden ensimmäisen erän aikana. TPS tuli kolmannen erän lopussa kahden maalin päähän Matias Soinnun ylivoimaosumalla, mutta HPK piti loppuminuutit TPS:n pois avopaikalta.

– Olimme kolmannessa erässä kuitenkin kärsivällisiä. Siihen pitää olla tyytyväinen. Pystyimme seiftamaan takaa-ajo. Olimme välillä sillassa, mutta kolmeen pisteeseen voi olla tyytyväinen.

Pitkän linjan hämeenlinnalainen kiekkomies oli tyytyväinen, kun tuttujen tehomiesten takaa nousi lauantaina uusi ratkaisijoita.

– Taas nousi uusia maalintekijöitä. Se on hyvä juttu, että ykköskenttä saa taustalta tukea. Myös Saroksen Juuse oli tänään huikea, Arvonen kehui vielä maalivahtiaankin.

Saros torjui kahdessa ensimmäisessä erässä tasatahtiin Teemu Lassilan kanssa, mutta kolmannessa erässä HPK-vahti oli työllistetympi. Lopulta Sarokselle tuli 36 torjuntaa. Lassilalle torjuntoja kertyi 25.

TPS:n päävalmentaja Miika Elomo oli tyytyväinen joukkueensa työntekoon.

– Vähän maksamme hintaa vielä. Olemme kuitenkin tuoneet pelaamiseen muutoksia. Se vaatii fokuksen pelaajilta koko ajan, ettei ote herpaannu. Jos tätä vauhtia joukkue tiivistyy ja kehittyy, taivas on rajana. (HäSa)

Asiasanat