fbpx
Uutiset

Työn oppii vain tekemällä

Esther Leanderin mukaan suomalaisessa työelämässä pätee sama mikä uimaan opettelussa: kuivalla maalla ei opi, vaan täytyy mennä veteen.

-Mutta työnantajat vaativat, että pitää osata uida jo valmiiksi, sanoo Tarja Helanen.

Naiset puhuvat maahanmuuttajien työllistämisestä. He ovat molemmat mukana valtakunnallisen Osallisena Suomessa-projektin Hämeenlinnan osuudessa. Sen avulla yritetään löytää maahanmuuttajien työllistämisestä kiinnostuneita työnantajia.

-Tavoitteena on saada ammattitaitosta väkeä työmarkkinoille nopeammin kuin nykyisten työllistämishankkeiden kautta on mahdollista. Eli hyödyntää niitä ihmisiä, jotka ovat jo täällä esimerkiksi vastaanottokeskuksissa, sanoo tilaajapäällikkö Sirpa Ylikerälä.

Projekti eroaa monista muista työllistämishankkeista siinä, että tarkoitus on tukea työnantajia ja auttaa löytämään sopiva työntekijä.

-Autamme esimerkiksi tuki- ja tulkkausasioissa. Tavoitteena on luoda malli maahanmuuttajien nopeaan työllistymiseen niin, että se on työnantajille mahdollisimman helppoa, Leander kertoo.

Kenialaissyntyinen, pitkään Suomessa asunut Leander on projektin ajan lainassa Hämeenlinnassa, hänellä on vakituinen työ työvoimaneuvojana Riihimäen työ- ja elinkeinotoimistossa.


Moni vähättelee taitojaan

Hämeenlinnan osallisuushanke koskee sellaisia maahanmuuttajia, joilla on koulutusta ja kielitaitoa. Heidät olisi mahdollista työllistää nopeastikin, mutta käytäntö on osoittautunut toiseksi.

Leander kritisoi sitä, että usein maahanmuuttajien kotouttaminen tarkoittaa kiertämistä kurssilta toiselle.

-Sellainen laitostaa ihmisen nopeasti eikä hän edes uskalla hakea töitä tai harjoittelupaikkaa.

Samaa sanoo Venäjältä Suomeen kaksi vuotta sitten muuttanut Luiza Lehtinen, joka on saanut työtä Osallisena Suomessa-projektin kautta. Hän on suorittanut Venäjällä mainosalan opinnot.

Nyt hän työskentelee kaupungilla sekä lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxissa media-assistenttina eli valokuvaa ja tekee tiivistä yhteistyötä esimerkiksi kaupungin verkkotoimittajan kanssa.

-Moni todella pelkää työnhakua ja todellista työelämää, ja ajattelee, ettei osaa kuitenkaan tarpeeksi, Lehtinen sanoo.

-Työllistämiskursseilla on kyllä harjoittelujaksoja, mutta hyvin monella työpaikalla ongelma on se, että suomalaiset eivät puhu ihmisille, jotka eivät osaa kieltä. Mutta kuinka sitä voisi oppia, jos kukaan ei puhu, Tarja Helanen sanoo.


Työkokemuksen puute pahin este

Helasen mukaan suomalaisen työkokemuksen puute on usein pahin työllistymisen este.

-Kun työkokemusta on edes vähän, työllistyminen on helpompaa.

Leander sanookin, että maahanmuuttajat yritetään saada tuupattua työpaikan kynnyksen yli.

-Samalla kannustamme heitä itseään olemaan aktiivisia.

Helanen on Osallisena Suomessa-projektin työhönvalmentaja, joka vetää työnhakuklubia. Leander taas on koko projektin vetäjä ja kerää työnantajien verkostoa.

Tavoitteena on, että projektin aikana ollaan yhteydessä sataan työnantajaan ja saadaan työpaikka vähintään 30 maahanmuuttajalle.

Helanen ja Leander ovat molemmat tyytyväisiä siihen, että Vanajaveden opistossa alkaa heti alkuvuodesta Nopeasti työhön-kurssi, johon on valittu 16 maahanmuuttajaa. Toinen saman kokoinen kurssi alkaa myöhemmin ensi vuonna. (HäSa)

Menot