Uutiset

Työstä työn mukainen palkka

Hyvä Työssäkäyvä, aliarvostettu perheenäiti. Luettuani kirjoituksesi nousivat niskakarvani pystyyn.

Olen jo vuosia toiminut erilaisissa tehtävissä työmarkkinoilla ja niiden ulkopuolella. Siinä sivussa on saanut huomata sen, miten nykyään ihmiset kuvittelevat työelämässä saavansa ”kovaa liksaa” pelkästään sillä, että on ollut työelämässä jo vuosikymmeniä.

Kerroit kirjoituksessasi olleesi ”pakkoraossa” ottaessasi työn vastaan. Nykypäivän työnantaja on aivan vastaavasti ”pakkoraossa” palkatessaan uusia työntekijöitä. Käytännössä ne hyvät ja töistä kiinnostuneet ihmiset ovat jo työssä. Jäljelle ovat jääneet ne, jotka haluavat vain saada korvauksen hukkaan menneestä vapaa-ajasta, huomioimatta sitä, millä se palkka maksetaan.

Työnhakijat pyytävät 10-15 euron tuntipalkkoja, kun työehtosopimusten mukainen minimipalkka on hiukan alle 8 euroa tunnissa, mikä on varmasti korkeampi kuin vastaavasta työstä kymmenen vuotta sitten maksettu palkka. Tuota palkkaa maksetaan vain työntekijöille, joilla ei ole aiempaa kokemusta tai alan koulutusta.

Voiko ammattitaidottomalle ja aivan uudelle työntekijälle maksaa palkkaa, joka ei vastaa hänen osaamistasoaan tai kykyään tuottaa yritykselle rahaa?

Tämän päivän pienet yritykset taistelevat olemassaolostaan melko verisesti ja useimmilla toimeentulon raja on hyvinkin lähellä.

Hämeenlinnan seudulla ei ole enää montaakaan suurta työnantajaa, vaan suurin osa työllistää alle 50 henkilöä. Toivoisin, että Hämeenlinnan seudun työttömät ja muutkin työnhakijat nostaisivat päänsä pensaasta ja katsoisivat ympärilleen.

Pelkästään Hämeenlinnasta on viimeisten vuosien aikana kadonnut satoja työpaikkoja. Miksi?

En syytä paikallisesti korkeita palkkoja vaan yleistä kustannustasoa. Vaatetusteollisuuden keskituntiansiot ovat viime vuosina hiponeet 10 euron rajaa, kun tehtävistä tuotteista saatava hinta on samalla pudonnut rajusti. Samoin on käynyt muilla teollisuuden aloilla. Tällä kirjoituksellani en halua ajaa palkkoja alas, vaan herättää kaikki miettimään mistä se raha tulee, jolla ne palkat maksetaan.

Paikalliset pienet yritykset, jotka työllistävät Hämeenlinnan asukkaista suurimman osan, saavat tulonsa melko pieniltä markkinoilta. Niiden voimavarat ovat korkeassa osaamisessa eikä niissä jaeta Soneran tai Nokian kaltaisia osinkoja.

Monissa yrityksissä omistajat tekevät itse töitä kellon ympäri ilman lomia, jotta palkollisilla olisi riittävä tulotaso ja jotta he voisivat pitää ansaitsemansa vuosiloman. Monet pienen toimeentulon saavat peräänkuuluttavat ihmisarvoa ja parempaa tulevaisuutta. Entäs nuo yrittäjäperheet?

Monen yrittäjäisän tai -äidin kohtalona on ollut todeta lasten kasvaneen ilman, että olisi saanut olla siinä osallisena. Aivan yhtä monen terveys on mennyt yrityksen taloutta hoitaessa. Samoin on käynyt monen omaisuudelle.

Itse olen työntekijänä viimeisen 15 vuoden aikana kokenut työttömyyden kahteen otteessen, aloittanut useaan kertaan uran alusta. Kovalla työllä ja opiskelulla olen saavuttanut nykyisen henkilöstövastaavan asemani.

Meidän tulee elämässä, niin vapaa-aikana kuin työssäkin, muistaa nöyryys ja kunnioitus muita ihmisiä kohtaan. Ihmisarvo syntyy omista teoista eikä palkasta.

Kullekin ansionsa mukaan

Hämeenlinna

Päivän lehti

3.6.2020