Uutiset

Työterveyden kilpailutus lykkääntyy vuodella

Työsyke ei ole valmis avoimille markkinoille ainakaan vielä ensi vuoden alussa. Siksi asian valmisteluun otetaan vuoden aikalisä.

Samalla myös kaupungin työterveyspalveluiden kilpailutus ja suorahankintaoikeudesta luopuminen siirtyvät vuodella eli vuoden 2014 alkuun.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina.

Toimitusjohtaja Jari Kattainen kertoo, ettei aikalisä vaikuta Työsykkeen toimintaan.

– Me teemme normaalia kehitystyötä muutenkin ja tavoitteena on tuottaa laadukkaat palvelut kustannustehokkaasti. Toisaalta toiminnan tulevaisuuden kannalta tarvitaan jossain vaiheessa linjaus siitä, tähtäämmekö avoimille markkinoille.

Työsyke Oy:n omistavat Hämeenlinnan kaupunki ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri. Kaupungin osuus yhtiöstä on kaksi kolmasosaa ja sairaanhoitopiirin yksi kolmasosa.

Työsykkeen toiminta alkoi vuoden 2008 alussa, ja omistajat sitoutuivat tuolloin hankkimaan työterveyshuollon palvelut yhtiöltä viiden vuoden ajan. Tavoitteeksi asetettiin samalla myös, että yhtiö voisi toimia avoimilla markkinoilla viiden vuoden ylimenokauden jälkeen.

Määräajat täyttyvät tämän vuoden lopussa, mutta nyt on siis sovittu vuoden lisäajasta.

Turuntiellä sisäilmaongelmia

Työsyke on tuottanut tappiota vuosina 2010 ja 2011. Nyt tavoitteeksi on asetettu nollatulos tälle vuodelle, ja jatkossa vuotuinen tulostavoite on 100 000 euroa. Lisäksi tavoitteena on laajentaa yhtiön toimintaa kaupunkikonsernin yhtiöihin ja kuntayhtymiin.

Jari Kattainen kertoo, että Työsyke Oy:n toissa vuoden tappio oli noin 5 000 euroa. Viime vuonna tappiota kertyi enemmän, sillä Turuntien toimitilojen sisäilmaongelmat aiheuttivat sairauspoissaoloja.

– Siirrymme muihin tiloihin niin pian kuin mahdollista. Neuvottelut ovat käynnissä, Kattainen sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic