fbpx
Uutiset

Työtöntä palvellaan jatkossakin

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustajaehdokas Iisakki Kiemunki (sd.) kertoi sunnuntaidebatti-kirjoituksessaan (HäSa 20.3.) että Hämeenlinnan TE-toimiston päätösvaltaa ollaan viemässä Lahteen.

Ely-keskusten alaisten TE-toimistojen tulevaisuutta onkin jo mietitty.

-Työ- ja elinkeinoministeriö kehotti kaikkia ely-keskuksia tutkimaan mahdollisuuksia siirtyä yhden tai kahden hallinnollisesti itsenäisen TE-toimiston malliin, Hämeen ely-keskuksen ylijohtaja Pekka Savolainen kertoo.

Savolaisen mukaan aihe on herkkä, vaikka uudistuksella ei tule olemaan vaikutusta itse palveluihin.

Käytännössä uudistus tarkoittaisi sitä, että Hämeen ely-keskuksen alueella joko Hämeenlinnassa ja Lahdessa tai vain Hämeenlinnassa tai Lahdessa olisi itsenäinen TE-toimisto.

Se, jatkaako Hämeenlinnan toimisto itsenäisenä vai osana palveluverkostoa, on Savolaisen mielestä lähinnä imago-kysymys. Itsenäisyydellä on merkitystä siihen, miten määrärahoja käsitellään.

-Kentän tarpeisiin pyritään jatkossakin vastaamaan.


Ei radikaaleja muutoksia

Savolaisen mukaan ely-keskus tekee alustavan selvityksen Hämeen mallista maaliskuun loppuun mennessä ja ministeriö ottaa siihen kantaa viimeistään syksyllä. Muutokset astuvat voimaan aikaisintaan vuoden 2013 alussa.

Maakunnallisesti ei ole odotettavissa radikaaleja muutoksia.

-Kanta-Hämeessä tulee säilymään Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan toimistot, joten palvelutarjonta säilyy entisellään.

Pienten paikkakuntien palvelupisteiden kohtalosta Savolainen ei kuitenkaan ole varma. Kanta-Hämeen alueella epävarmuus koskee vain Janakkalan Turengin toimipisteen jatkoa. Lammilta palvelu päättyi kolmisen vuotta sitten.

TE-keskusten asiakaspalvelussa työskentelevien työntekijöiden määrää ei olla vähentämässä. Savolaisen mukaan väkeä vähennetään valtion tuottavuusohjelman mukaisesti lähinnä eläköitymisen kautta taustatöistä.

Kiemungin mukaan uudistusta on pyritty salailemaan, mutta Savolainen ei myönnä salailua. Hänen mielestään tiedottamiselle ei ole tässä vaiheessa ollut tarvetta.

-Asia on vasta esivalmisteluvaiheessa, emmekä siksi ole tiedottaneet asiasta. Asiaan ei liity sen kummempaa dramatiikkaa. (HäSa)

Menot