Uutiset

Tyrmäävä metallilatino

Idols ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmista tuttu musiikin monitoimimies, toimittaja, kirjailija ja Hanoi Rocksin kiertuemanageri Jone Nikula soittaa kaiken muun ohella myös tiskijukkana metallilevyjä Hämeenlinnassa.

Kauneus&Terveys -lehdessä kerrottiin, että Jone Nikula on muuttunut rokkijätkästä tyrmääväksi latinoksi. Miltä nyt tuntuu, senõr Nikula?

– Ei miltään, kyllä mä oon ihan härmäläinen.

Olet 36-vuotias mies, mutta käyt joka viikko soittamassa levyjä Hämeenlinnassa. Eikö olisi jo aika hankkia oikea ammatti?

– Mä tuun vanhaks, mut en aikuiseks. Ja noi teinikeikat on aika kivoja. Mutta itse asiassa mä kyllä kehittelen koko ajan yhtä lehtiprojektia. Se on sellainen ilmaisjakelulifestylelehti, mutta mä en halua puhua siitä vielä sen kummempaa.

Sorrutko koskaan kuuntelemaan iskelmää?

– En helvetissä, mä en tajuu siitä musiikista mitään.

Mikä on parasta musiikkia juuri nyt?

– Juuri tällä hetkellä Diablot, (Children of) Bodomit ja Mokomat putoaa aika lujaa. Suomalainen metallitarjonta on vaan juuri nyt niin hyvää. Mutta kyllä mä Slayerin seuraavaa levyä ootan kieli pitkällä ja joku Opeth on ihan saatanan kova juttu, himpulat vinkuu ja niin pois päin.

Mitä mieltä olet yhdistelmästä Lordi ja Euroviisut?

– Lordi on rehtiä sarjakuvaheviä ja se on hauska konsepti. Suomen edustajalla on nyt ekaa kertaa kansainvälisen levy-yhtiön tuki takanaan, et siinä mielessä se on hyvä platformi nousta esiin.

Eikö Hanoi Rocks olisi voinut yrittää Euroviisuihin?

– Musta se ei oo niiden paikka, Hanoit on jo niin järjettömän tunnettu bändi.

Mitä yhtyeelle kuuluu nykyisin?

– En oo vähään aikaan ehtiny soitella Andylle ja Makkelle ja kysellä mitä kuuluu, mut ei ne varmasti oo vielä eläkkeelle jäämässä. Kesää kohti se taas aktivoituu ja uutta levyä varmaan työstetään.

Olet aika maanpuolustushenkinen, reservin luutnantti ja kaikkea. Paljonko on kertynyt kertausharjoituspäiviä?

– Armeija on käyty ja oon käyny kertaamassa kun on kutsuttu, mut en mä tosiaankaan omista mitään reserviläiskivääriä enkä käy viikonloppuisin ampumassa. Parhaana vuonna mä kävin 20 päivää kertaamassa, et näit touhuja on ollu yllättävän paljon. Kesällä taas kertaamaan.

Harrastat sotahistoriaa, mikä siinä kiehtoo?

– Tyhmälle miehelle, joka ei osaa niin paljon laskea et ymmärtäis taloushistoriaa, niin se on toinen tapa tutustua menneeseen. Sodat on nivelkohtia sivilisaatioiden historiassa. Eniten mua kiinnostaa antiikin sodat ja ristiretket, mut toisaalta nykyaikanen sota kiinnostaa kans. En mä oo mikään akateeminen harrastaja, mut jos tulee hyviä kirjoja vastaan, niin mä luen ne.

Onko maastokuvio sun lempikuvio?

– Hyvät maastokuviot on. Joku brittiläinen DPM:hän on ihan klassikko.

Onko kirjoittamasi suomalaisen metallimusiikin historiikki Rauta-aika saamassa jatkoa?

– On ollu aika paljon puhetta, että siihen voisi tehdä päivityksen. Ehkä mä teen uuden tässä muutaman vuoden sisään.

Jos Iron Maiden ja Slayer tappelisivat, niin kumpi yhtye voittaisi?

– Tästä on puhuttu aikaisemminkin ja todettu, että Iron Maidenin jätkät saattais Itä-Lontoon kasvatteina pärjätä paremmin. Slayer on asenteellisesti maailman tiukin bändi, mut mä en usko et ne on joutunu niin kovilla kaduilla kasvamaan. Mutta ei aikuiset ihmiset saa tapella, puhumalla pitää aina selvittää asiat.

Entä jos Motörheadin Lemmy ja Bruce Springsteen ottaisivat erän?

– No Lemmyhän… hei come on! Ei Lemmyn tarvi alentua semmoseen.

Vinyyli, cd vai mp3?

– Mä oon cd-miehiä. Mp3:sia en ymmärrä, musta niissä on paska soundi ja se on ihan tyly tosiasia.

Vieläkö me joudutaan katsomaan sua Idolsissa?

– Ei ole ollut vielä mitään puhetta.

Oletko sä tavannut Idols-kilpailijoita kisan jälkeen?

– Oon mä törmänny kaupungilla johonkin Katriin ja Agnesiin.

Et siis hengaa Ibi Loven ja Idols-Ilkan kanssa?

– Juu en.

Henkilökohtainen kysymys: oletko kissa- vai koiraihminen?

– Mä en tykkää eläimistä, ne on musta ihan samantekeviä. Eikä mun elämäntapa sallis mitään koiraa.

Olet heavymies ja veljesikin on samalla alalla, mutta vanhempasi ovat oikeuskanslerina ja taidehistorian professorina hyvissä porvarillisissa ammateissa. Mikä kasvatuksessa meni pieleen?

– Mun broidista tuli juuri Kaapelitehtaan toimitusjohtaja, et kyl se on niin porvarillinen kuin olla ja voi. Meidän perheessä on aina tuettu lasten halua elää hyvää elämää.

Onko sinulla mitään muuta ilmettä kuin televisiosta tuttu puolikiukkuinen?

– Mun naaman luut on vaan ne mitkä ne on.

Internetissä on kerrottu sinun olevan nykyisin vain rahan perässä, kun tanssiohjelmaankin menit. Paljonko maksaisi yksinoikeusjuttu ja kuvat tukkasi leikkaamisesta?

– Ei vois vähemmän kiinnostaa. Jos mä käyn parturissa, nii sit mä käyn. Mulla ei oo kiinnostusta huorata naamaa lehdessä. Mä en keksi et mun elämässä vois tapahtua yhtään mitään sellasta, minkä mä myisin jollekin yksinoikeudella. (HäSa)

Mainos