Uutiset

Tyrmäävän ylivoimainen näytös

HPK on pelannut tällä kaudella vain voittoja lentopallon naisten Mestaruusliigassa, eikä se ole menettänyt vastustajilleen toistaiseksi kuin yhden erän.

Perjantai-iltana HPK venytti voittoputkensa jo kahdeksaan liigaotteluun, kun se murjoi Pihtiputaan LiigaPlokin Elenia-areenassa.

Kerho oli nyt tyrmäävän ylivoimainen. Sen kertovat eränumerotkin: 25–7, 25–9, 25–13.

HPK pelasi varmasti hyvin, mutta toisaalta perjantainen LiigaPloki ei ollut sille minkäänlainen mittari. Pihtiputaalta tuli Hämeenlinnaan jo valmiiksi alistunut joukkue, jonka pelaamisesta ei löytynyt kuin huonoa. Kotijoukkueen kunniaksi on sanottava, että sen asenne kesti.

– Pari parasta pelaajaa oli sairaana. Tamara Kmezic halusi pelata, mutta eihän siinä mitään järkeä ollut. Poskiontelotulehdus on vienyt hänen voimansa ja se näkyi tehoissa. Hän oli kuitenkin ainoa, joka olisi voinut antaa HPK:lle vastusta, harmitteli LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen.

Koskisen mielestä sairastumiset eivät kuitenkaan selitä joukkueen peli-ilmettä.

– HPK oli joka osa-alueella parempi, hän myönsi.

LiigaPloki pelaa lauantaina Huittisissa LP Vampulaa vastaan, ja se lienee joukkueen viikonlopun pääottelu.

– Huono kenraaliharjoitus tarkoittaa usein hyvää ensi-iltaa, Koskinen naurahti ja käänsi katseensa jo lauantaiseen.

HPK:n päävalmentajan Luca Chiappinin ei tarvinnut ottaa yhtään aikalisää, eikä vaihtoihinkaan juuri ollut tarvetta. Yleispelaajina onnistuivat Salla Karhu ja Hillary Hurley, keskipelaajina Karoliina Friberg ja Pihla Pelkiö, hakkurina Piia Korhonen ja passarina Katja Kylmäaho. Oona Yli-Pekkala pääsi rakentamaan peliä kolmannessa erässä. Libero Eveliina Rautiainen oli jälleen erinomainen, kuten koko joukkue.

– Mikään ei ole aluksi helppoa, mutta siitä voi tulla helppoa. Teimmekö pelin itsellemme helpoksi vai oliko vastustaja henkisesti alamaissa, Chiappini aprikoi.

Chiappinin mukaan Kerho pelasi normipelin.

– Olen tyytyväinen joukkueeseen, hän vakuutti.

HPK jatkaa pelejään heti sunnuntaina kotiottelulla rovaniemeläistä Woman Volleyta vastaan. Ensi viikolla Kerholla on edessään pohjoisen reissu Rovaniemelle ja Kuusamoon.

– Olen tehnyt sellaisen suunnitelman, että osa pelaajista lepää nyt, jotta kaikki on tasapainossa, eikä otteluruuhka tuo loukkaantumisia, Chiappini sanoi.

Hillary Hurley pelasi entistä joukkuettaan vastaan. Hurleyn veroista pelaajaa ei Plokilla nyt ollut.

– Oli hienoa pelata. Meillä on vahva joukkue, josta voi kuka tahansa tulla kentälle. Joukkueessa on syvyyttä. Jokainen tekee kovasti töitä ja on valmis tulemaan milloin tahansa pelaamaan, Hurley sanoi.

Hän myönsi, että Pihtipudasta vastaan tuntui jopa oudolta pelata.

– Plokin asu näytti tosi tutulta. Ennenhän se oli minulla. Oli mukava pelata vanhaa joukkuettani vastaan. Ja hyvältä on tuntunut palata Suomen liigaan, Hurley tuumi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic