Uutiset

Tytär tappoi 84-vuotiaan äitinsä – juotti lääkettä ja kuristi, oikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Tytär juotti 84-vuotiaalle äidilleen tammikuun lopussa lääkeainetta, joka alensi toimintakykyä, sekä kuristi äitiään kaulasta.

Espoossa 84-vuotiaan äitinsä tappanut tytär on määrätty mielentilatutkimukseen, kertoi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus välituomiossaan perjantaina.

Oikeuden mukaan tytär juotti äidilleen tammikuun lopussa lääkeainetta, joka alensi toimintakykyä, sekä kuristi äitiään kaulasta. Oikeus ottaa myöhemmin kantaa siihen, minkä rangaistuksen nainen saa.

Myös toista tytärtä syytettiin äitinsä murhasta, mutta tämä syyte kaatui ja oikeus katsoi, ettei mitään selvitystä siskosten yksituumaisuudesta tai teon yhteisestä suunnitelmallisuudesta ollut esitetty.

 

Oikeuden mukaan toisen tyttären syyllisyyden puolesta puhui muun muassa se, että tämä oli pahoinpidellyt äitinsä noin kuukautta ennen surmaa sekä se, että tytär kutsui siskolle puhuessaan äidin kuolemaa kuolemanrangaistukseksi.

Tytär myös kertoi esitutkinnassa, että äiti oli ”krohahdeltuaan” kuollut nukkuessaan, vaikka oikeuden mukaan on selvää, että kuolema johtui väkivallasta.

Päivän lehti

20.1.2020