Uutiset

"Tyytymätön" saudimies, 110, ottaa lisävaimon

Lempi roihuaa myös kypsässä iässä. Saudi-Arabiassa on 110-vuotias mies ottanut toisen vaimon.

Arab News -sanomalehti kirjoitti, että miehen 85-vuotias ensimmäinen vaimo ”ei enää tyydytä miehensä tarpeita”. Uusi puoliso on vain 30-vuotias.

Iäkkään sulhasen 70-vuotias poika kertoi, että hänen isänsä on hyvässä kunnossa, ja että perhe on innoissaan vaarin uudesta liitosta.

Islamilaisen lain mukaan miehellä voi olla neljäkin vaimoa, jos hän pystyy elättämään vaimot ja kohtelee heitä tasapuolisesti.

Star Trekin Scottyn tuhkat ammutaan avaruuteen

Tv:n pitkän linjan scifi-sarjassa näytellyt James Doohan eli Scotty tekee viimeisen matkansa avaruuteen. Kaksi vuotta sitten kuolleen Doohanin tuhkat ammutaan maan kiertoradalle toukokuussa.

Doohanin esittämä pääinsinööri Scotty oli Star Trekin rakastetuimpia henkilöhahmoja. Häneen on liitetty klassikkorepliikki ’beam me up, Scotty’, vaikka sitä ei itse asiassa kuultu lainkaan alkuperäisessä tv-sarjassa.

Kanadalaissyntyinen James Doohan kuoli 85-vuotiaana 2005. Hänen tuhkansa eivät jää avaruuteen, vaan ne palaavat raketin mukana takaisin maahan.

Doohanin kanssa samassa raketissa yläilmojen yläpuolella käyvät astronautti Gordon Cooperin tuhkat. Cooper teki avaruuslennon vuonna 1963.

Ajo Amerikan päästä päähän paistinrasvalla

Amerikkalainen mieskaksikko on körötellyt pohjoisimmasta Alaskasta Etelä-Amerikan eteläkärkeen autolla, jonka käyttää polttoaineena paistinrasvaa. Biopolttoaineen mesenaattien odysseia kesti yhdeksän kuukautta.

Seth Warren ja Tyler Bradt saapuivat sunnuntaina valtatie 3:n päätepisteeseen, joka sijaitsee Argentiinan eteläkärjessä.
Pitkän matkansa varrella duo pysähtyi satoja kertoja erikoisiin tankkauksiin. He menivät pyytämään ravintoloista käytettyä paistinöljyä ja eläinrasvaa. Parivaljakon pikkurekan moottori toimii moisilla menovesillä.

– Mitä kuppiloiden pitäjät tuumivat, kun menitte pyytämään käytettyä rasvaa? Pitivätkö he teitä hulluina, tiedusteli kaksikon tavannut ohikulkija.

– Ei, kaikkien mielestä tämä oli vain hirmuisen hupaisaa, Bradt vastasi.

Parivaljakko ajeli japanilaisella vaunullaan Amerikan läpiajossa kaikkiaan 34 000 kilometriä. Kaksikon tempauksen oli määrä lisätä ihmisten tietoisuutta biopolttoaineiden mahdollisuuksista.

STT

Päivän lehti

25.5.2020