fbpx
Uutiset

Ufoja, potkukelkkoja ja yhteistyötä

Sunnuntaista alkaen Hämeenlinnan Voimisteluseuralla on edessään jännittävä viikko.

Seura on mukana voimistelun kansainvälisessä Gymnaestrada-tapahtumassa, joka valtaa Helsingin seitsemän päivän ajaksi.

Hämeenlinnalaiset esiintyvät tapahtumassa ensi viikon maanantaina, torstaina ja perjantaina Messukeskuksen hallinäytöksissä. Lisäksi seura nähdään tiistaina Helsingin jäähallissa pohjoismaisten voimistelijoiden iltanäytöksessä.

HämVs pääsi mukaan tapahtumaan yhdessä 139 muun suomalaisen seuran kanssa. Yhteensä osallistujia on yli 20000. Suuressa joukossa on tärkeää erottua joukosta.

Messukeskuksessa nähtävä näytöskokonaisuus on Anu Vartiaisen, Johanna Hietikon ja Maria Golovinan käsialaa.

– Pohdimme ryhmässä, että esitysten aiheina ovat usein esimerkiksi sauna tai kesä. Mietimme, voisimmeko erottua sillä, että meillä olisi talvista tunnelmaa, Anu Vartiainen kertoo.

Niin syntyi “Snow or Not”, jossa esiintyy seuran joukkuevoimistelijoita, rytmisiä voimistelijoita ja tanssillisen voimistelun ryhmä. Esiintyjiä näytöksessä on yli 60 ja heidän ikänsä vaihtelevat 10-vuotiaasta yli 50-vuotiaaseen.

Joukkuevoimistelun Spiralinat ja Rosalinat käyttävät omassa osuudessaan rekvisiittana pyöreitä ufo-liukureita. Näyttävyyttä on haettu myös vielä isommilla välineillä.

– Naisilla on välineinä potkukelkat. Niidenkin kanssa on mahdollista voimistella. Onhan niissä aikamoinen kuljettaminen, mutta nyt kun tapahtuma on täällä Suomessa, pystymme kuljettamaan paikalle noinkin isoja välineitä. Potkukelkoista tulee oikeastaan kokonaisuuden nimikin, sillä vaikka ei aina olisikaan lunta, niin silti me vedämme täällä talviurheiluvälineillä, Vartiainen kertoo.

Vartiaiselle tämän vuoden Gymnaestrada on jo seitsemäs. Silti tapahtuman tunnelma saa kokeneen kävijän edelleen herkistymään.

– Mielestäni tässä hienointa on yhteisöllisyys. Eri lajien edustajat ja eri-ikäiset voimistelijat tekevät yhdessä esitystä. Se on se, mikä minulle saa kylmät väreet.

Seurat saavat tapahtumassa näkyvyyttä ja voimistelijat unohtumattomia kokemuksia.

– Toivon, että esiintyjät saisivat kivoja kokemuksia siitä, kuinka tätä lajia voi harrastaa eri tavoilla. He saavat varmasti myös uusia kavereita ja saavat olla mukana iloisessa ja kansainvälisessä festivaali-ilmapiirissä. Sitä ilmapiiriä on vaikea sanoin kuvailla. Kaikki kannustavat toisiaan, Vartiainen tunnelmoi.

Tapahtumassa pidetään siis hauskaa ja opitaan toisilta uusia asioita. Pääasia voimistelijoille on tietenkin esiintyminen ja erityisesti siinä onnistuminen.

Hämeenlinnan Voimisteluseurassa on tehty viime kuukaudet täysillä töitä esitysten eteen. Ohjelmien valmistelu aloitettiin jo vuosi sitten ja toukokuusta lähtien voimistelijat ovat harjoitelleet 3–4 kertaa viikossa muutamia tunteja kerrallaan.

Vanhemmat on puolestaan valjastettu muun muassa pukujen tekemiseen ja muutenkin kyseessä on koko seuran yhteinen koitos.

– Tässä on tietysti ollut hirveä työmäärä, ahdistus ja vastuu siitä, että kaikki onnistuu. Nyt on kuitenkin sellainen olo, että homma alkaa olla kunnossa. Harjoiteltu on ja se näkyy. Ylpeydellä menemme sinne näyttämään, mitä meillä täällä Hämeenlinnassa tehdään, Vartiainen sanoo. häsa

Asiasanat

Menot