Uutiset

Uimahallin kurvissa varsinainen vaaranpaikka

Nimimerkki Juristi puolustaa Toni Tyrylän näkemyksiä, joiden mukaan autoleikit ja drifting Hämeenlinnan Hämeensaaressa olisivat asiallista ja opettavaista hommaa, jossa liikennetaidot lisääntyvät.

Kyllä ovat päälaellaan näiden kahden kirjoittajan käsitykset siitä, mikä on turvallinen harjoittelupaikka auton luistattamiselle ja kahva edellä ajamiselle. Toki se auton hallintaa opettaa siinä, kuinka pystyy ajamaan muita koheltajia pidemmälle sivuluisussa, mutta onko sellainen ”oppi” tavoittelemisen arvoista? Paikka on ainakin ihan väärä.

Poliisi on tehnyt hyvän työn, kun on laittanut näitä kaahaajia kuriin. Parkkipaikan homma on pelkkää leikkimistä, mahtailua ja esiintymistä, ei se mitään liikenetaitojen opettelua ole.

Ja vaaralliset leikit eivät rajoitu edes siihen parkkipaikkaan, vaan sinne mennessä monet heittävät lenkin uimahallin edessä ja siinä sitten talvella luistatetaan autoa pitkässä sivuluistossa, kun vieressä perin metrin päässä seisoo kyytejä odottavia uimahallin asiakkaita.

Tätä uimahallin kaarta pidän alueen suurimpana vaaran paikkana noiden luistattelijoiden vuoksi. Onneksi ei ilmeisesti vielä ei ole lähtenyt auto lapasesta siinä uimahallilla, mutta kun lähtee, liukuu auto jalankulkijoiden päälle heti.

Juristillekin tiedoksi, että uimahallia käytetään paljon pidempään kuin on virallinen aukioloaika. Uimareita on harjoittelemassa alkuyöhön asti. Parkkialueen pi*uralli alkaa jo pari tuntia ennen uimahallin normaalia sulkemisaikaa, on tullut sitä touhua hallilta seurattua, joten jalankulkijoita ja parkkipaikan käyttäjiä on.

Kiitos poliisille asiaan puuttumisesta.

Hallin asiakas

Janakkala