Uutiset

Uimahallin uudessa kahviossa tuoksuu pulla, ei kloori

Kesän aikana Hämeenlinnan uimahallista on purettu kokonaan vanha lipunmyyntikoju. Maanantaista eteenpäin kumirinkuloissa roikkuvia avaimia jaetaan uudistetusta Kahvio Molskiksesta.

Yrittäjät Heikki Alutoin ja Tuija Tunturi ovat innoissaan uimahallin muutoksesta.

-Aula on nyt paljon tilavampi ja ilmavampi. Asiakaspaikkojakin saadaan ehkä vähän lisää, Tunturi sanoo.

Ennen uimahallin kahvio palveli vain osan uimahallin aukioloajoista, mutta nyt se on auki hallin avaamisesta sulkemiseen asti.

Kiirettä uudessa kahvilassa tulee varmasti olemaan, sillä uimahallissa käy vilkkaimpina päivinä yli 1500 asiakasta. Alutoinin mukaan kahvilassa on kerrallaan enintään kaksi työntekijää.

Uimahallin aulassa ei tarvitse enää kärvistellä kosteassa, kloorinhajuisessa ilmassa. Remontin yhteydessä allastilojen ja aulan väliin on rakennettu uusia lasiseiniä niin, ettei kosteus enää pääse aulaan.

-Toivottavasti tästä tulee nyt entistä miellyttävämpi, pullantuoksuinen kahvila. Ennen aulassa haisi vahvasti kloori, ja hiki nousi pintaan kosteuden takia heti kun sisälle astui. Nyt tällaisia ongelmia ei enää ole, Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen sanoo.


Vanhat altaat kaipaavat kunnostusta

Uimahallin saunatilojakin on uudistettu kesän aikana. Hallipäällikkö Jouko Heinilän mukaan saunojen seinät sekä katot on paneloitu ja kiukaat sekä valaistus on uusittu. Uudistettuja saunoja valaisevat kattoon asennetut led-valot.

Toimitusjohtaja Jorma Hassisen mukaan uimahallin remonttiin on kulunut kustannusarvion mukaisesti noin 150 000 euroa. Hassisen mukaan remontti ei näy lippujen hinnoissa.

-Haluamme parantaa palvelua ja uudistaa uimahallia. Täällä mennään pienin askelin eteenpäin, Hassinen sanoo.

Uimahallissa tehdään lisää korjauksia sitä mukaa, kun rahaa niihin liikenee. Esimerkiksi hallin vanhat altaat ja niiden teknologia kaipaisivat perusteellista uudistamista.

-Teemme suunnitelmia koko ajan. Uimahalliin pääsemme tekemään suurempaa remonttia, kunhan uusi urheilutalo valmistuu, luultavasti siis vuosina 2014-2015, Hassinen arvioi. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic