Uutiset

Ukkonen sytyttänyt yhä uusia metsäpaloja Ruotsissa - paloja yli 20 enemmän kuin aamulla

Tukholma
21.07.2018, 16:59

Ulkomaat

Ruotsissa ukkonen on sytyttänyt yhä uusia metsäpaloja ainakin maan pohjoisosiin, kertoo Aftonbladet. Luulajan alueella uusia paloja on syttynyt lehden mukaan päivällä ainakin Bodeniin ja Ylikainuuseen. Pelastuslaitos toivoo, että ukkoset toisivat mukanaan sadetta sammutustöiden avuksi.
Yksi metsäpaloista maan keskiosissa Ljusdalissa on jo Ruotsin suurin metsäpalo sitten vuoden 2014, kertoo Ruotsin radio. Se luonnehtii paloa Ruotsin nykyhistorian suurimmaksi.
Uusimpien Ruotsin radion tietojen mukaan maastopaloja on 68, kun aamulla niitä oli 44.

Kuivaa luvassa ensi viikollekin

Etelä-Ruotsissa Västervikin kunnassa salamat sytyttivät jo illalla viisi metsäpaloa. Navakoituvien tuulten on pelätty hankaloittavan tilannetta.
– Puuskittaiset ja nopeasti suuntaa vaihtavat tuulet vaikeuttavat palontorjuntaa, sanoo meteorologi Malva Lindborg Ruotsin ilmatieteen ja hydrologian laitokselta.
Ukkossateet voisivat auttaa sammuttajia, mutta sateiden ennustetaan jäävän paikallisiksi. Ruotsiin on ennustettu lämmintä ja kuivaa säätä myös ensi viikolle.

Metsäkoneet etenemistä estämässä

Tilanne on helpottanut eilisestä, jolloin paloja oli yli 80. Satoja ihmisiä on evakuoitu kodeistaan niiden takia.
Metsäpalot vaikuttavat myös kivääri-practicalin EM-kisoihin. Uutistoimisto TT:n mukaan Karlskogassa oli tarkoitus kisata elokuussa lajin EM-kilpailut, mutta nyt ne on jouduttu perumaan turvallisuussyistä.
– Varmasti 700 kilpailijaa tulevat pettymään aivan kuten kisajärjestäjätkin. Olemme useiden vuosien ajan työskennelleet niin kovasti yhteisen tavoitteemme eteen ja nyt se viedään meiltä maalilinjalla pois, Ruotsin practical-ammuntaliiton puheenjohtaja Roland Dahlman sanoo tiedotteessa.
Liitto ja Karlskogan kunta toivovat, että kisat voitaisiin järjestää ensi vuonna.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=7003369

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi