Uutiset

Ukkonen typisti veteraanien SM-kisat Tawastilla

Raju ukkosmyrsky päätti yli 35-vuotiaiden reikäpelin SM-kilpailut sunnuntaina Tawast Golfin kentällä. Miesten finaalissa kohtasivat Aulangon Golfklubin Vesa Rontu ja Pickala Golf Clubin Marco Willberg, mutta finaalia ehdittiin pelata vain yksi kokonainen reikä ennen kilpailun keskeyttämistä. Peliä ei voitu enää jatkaa märän kentän vuoksi, joten ykköstila jaettiin Ronnun ja Willbergin kesken.

-Mieluummin olisin ratkaissut paremmuuden pelaamalla, mutta kyllä tämä kultamitali hyvältä tuntuu näinkin, ensimmäistä henkilökohtaista SM-mitaliaan juhlinut Rontu iloitsi.

Viikonlopun aikana pelaajat joutuivat hikoilemaan paahtavassa kuumuudessa 36 reikää päivässä, joka on jatkuvaa keskittymistä vaativassa lajissa kova suoritus. Rontu antoikin kiitosta caddienä toimineelle veljelleen.

-Ilman Lassin apua en varmasti olisi pystynyt pelaamaan näin hyvää peliä, polvivaivoista kärsinyt Rontu selvitti.

Ronnun tie finaaliin oli tiukka ja useampi ottelu päättyi vain yhden reiän erolla vastustajaan. Sunnuntain semifinaali Suur-Helsingin Golfin Jarmo Jaakolaa vastaan ratkesi sekin vasta viimeisellä viheriöllä.

-Nautin tiukoista tilanteista ja henkinen kantti piti hyvin. Tämä mestaruus on palkinto ahkerasta harjoittelusta ja fiilis on tällä hetkellä huikea, Rontu jatkoi.

Marco Willberg oli kilpailujen suurin ennakkosuosikki voitettuaan yli 35-vuotiaiden lyöntipelin Euroopan mestaruuden kesäkuun alussa Norjassa. Willberg on ensimmäinen suomalainen amatööripelaaja, joka on voittanut golfin EM-kultaa. Hyvää peliä esittänyt Willberg joutui tiukoille semifinaalissa, mutta voitto irtosi lopulta toisella uusintareiällä seurakaveri Samuli Yliperttulasta.

-Oli todella raskas, mutta hieno viikonloppu. Reikäpeli on golfin alkuperäinen pelimuoto ja näitä kilpailuja on aina mukava käydä pelaamassa, Willberg sanoi.

Miesten pronssimitalit ojennettiin Jarmo Jaakolalle ja Samuli Yliperttulalle.

Naisten sarjassa tiensä finaaliin selvittivät Pickalan Anna-Maria Lehtonen ja Kytäjä Golfin Minna Kaarnalahti. Heidänkin ottelu jäi ukkosen takia kesken ja molemmat pelaajat palkittiin kultamitaleilla. Porvoo Golfin Sari Toivonen ja Suur-Helsingin Golfin Gitta Kauppi saivat itselleen pronssimitalit.

Tawast Golfin isännöimissä kilpailuissa oli mukana yhteensä 64 miestä ja 16 naista. (HäSa)