Uutiset

Ukkosmyrsky katkoi sähköjä Hämeessä

Ukkosmyrsky tekee tuhojaan Kanta-Hämeessä keskiviikkona. Hämeenlinnassa oli enimmillään jopa 1800 kotitaloutta ilman sähköä Katumajärven eteläpuolisilla alueilla sekä Lammilla.

Vattenfallin käyttöpalvelujohtajan Jorma Myllymäen mukaan tilanteeseen oli varauduttu täydellä miehityksellä jo tiistai-illasta lähtien. Käyttökeskuksessa ja asiakaspalvelussa on maksimimäärä henkilökuntaa, samoin maastoon lähetettiin korjaajia jo ennakkoon. Pahin tilanne oli Häme-Pirkanmaan alueella puolenpäivän aikaan.

– Asta-myrskyn jälkeen olimme varustautuneet tällaiseen tilanteeseen jo hyvissä ajoin. Nyt korjaus on täydessä vauhdissa ja teemme töitä hartiavoimin, sanoo Myllymäki.

Varsinkin Nokialla tuhot ovat erittäin pahat. Ukkosrintama pyyhkii kohti pohjoista kaataen samalla puita linjoille.

– Jouduimme evakuoimaan kaikki asiakkaat Edenin kylpylästä, sillä molemmat sähkön syöttösuunnat olivat vioittuneet, Myllymäki selittää.

Käyttöpalvelujohtaja uskoo, että suurimmalle osalle sähköt saadaan palautettua iltaan mennessä, mikä puita ei ole kaatunut linjoille suuria määriä.

– Olen nähnyt sellaistakin tuhoa, jossa maasto oli paikoitellen kuin pommin jäljiltä. Jos tuho on laajempi, täytyy verkko rakentaa kokonaan uudestaan. Se taas vie aikaa, sanoo Myllymäki. (HäSa)