fbpx
Uutiset

Ulkotilaisuuksiin voi ottaa heinäkuussa yli 500 ihmistä, jos käytössä on useita katsomolohkoja tai rajattavia alueita

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kertoi, että ulkona järjestettäviin yleisötilaisuuksiin voidaan erityisjärjestelyillä ottaa yli 500 henkeä heinäkuusta alkaen. Kuva: Arttu Laitala
Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kertoi, että ulkona järjestettäviin yleisötilaisuuksiin voidaan erityisjärjestelyillä ottaa yli 500 henkeä heinäkuusta alkaen. Kuva: Arttu Laitala

Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä on heinäkuun loppuun asti edelleen 500 henkilöä. Hallitus linjasi tänään, että sallittu yleisömäärä voidaan kuitenkin ylittää tietyin poikkeuksin.

Ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, joissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, voidaan eriyttämisjärjestelyin sallia yli 500 henkilön yhteisyleisömäärä heinäkuun alusta alkaen.

Tämä edellyttää, että tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai alueille enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisöalueille. Jokaisella katsomolohkolla tai alueella on varmistettava turvallisuus turvaetäisyyksien ja niiden edellyttämän asiakasmäärien rajaamisen sekä hygieniaohjeistuksen avulla.

Jokaiselle katsomolohkolle omat vessat ja tarjoilupalvelut

Käytössä olevien katsomolohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke. Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat ja tapahtumahenkilökunta.

Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille edellä tarkoitettujen täsmennysten toimeenpanemiseksi tartuntatautilain nojalla.

Ulko- ja sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisesti yleisötilaisuuksien järjestämisestä 1. elokuuta lähtien linjataan viikolla 25. Linjaus perustuu epidemiologiseen tilannekuvaan ja rajoitusten purkamisen vaikutuksiin.

Lue myös: Baltian maissa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa pääsee taas matkustamaan ilman karanteenia

Menot